Nespresso præsenterer:
Find din favoritkaffe blandt de mange varianter.

Nespresso præsenterer:

Café latte, cappuccino og cortado – hvad er det nu lige, forskellen er?

En cappuccino er en espresso med mælkeskum, og en cortado er en espresso med mælk, men det er en café latte jo også – eller hvad? Få styr på de forskellige kaffetyper én gang for alle.

Sværger du til café latte uden at have sat dig ind i, hvad der findes af alternativer derude? Så fortvivl ikke. Vi har lavet en oversigt til dig, så du aldrig mere er i tvivl. Så skal du bare finde din kaffefavorit.

Cafe latte

En café latte er en klassisk og mild kaffe lavet på espresso og varm dampet mælk. En latte laves typisk i forholdet 1/3 kaffe og 2/3 mælk, men kan også laves stærkere – med et dobbelt eller trippelshot espresso.

Kaffeversionen har navngivet ’cafe latte-segmentet’, en betegnelse, der typisk bruges om unge humanister i storbyen, som er på en lang videregående uddannelse, stemmer Radikale Venstre og drikker café latte på byens caféer.

Cappuccino

En cappuccino består af lige dele espresso, varm mælk og cremet mælkeskum – tilsat i nævnte rækkefølge. Mælkeskummet på en cappuccino toppes med et drys kanel, kakao eller muskatnød, og smagen af en god cappuccino er blød og rund.

Cortado

En cortado er efterhånden blevet en klassiker på kaffekortet. Det er en slags maskulin latte, som består af et espresso-shot med dampet mælk i forholdet 1:1 og serveret i en lille espressokop.

Café au Lait

En Café au Lait er en kop kaffe med steamet varm mælk. Kaffen er modsat den i en café latte ikke espresso, men derimod stempelkandekaffe eller filterkaffe. Blandingsforholdet er 1:1. Kaffen serveres ofte med rørsukker.

Americano

En americano er et espresso-shot tilsat kogende vand. Blandingsforholdet er 1:3 espresso og 2:3 varmt vand. En sort kop kaffe, kunne man også kalde den.

Frappé / Frappuccino

En frappé er en iskaffe. Den er lavet på espresso rystet/blandet med masser af mælk og isterninger og tilsat sukker, sirup eller brun farin. Hvis man blender en frappé og topper den med flødeskum og chokoladekrymmel, får man en frappuccino.

Test de forskellige kaffer med Nespresso

Nespresso har skabt en ny portionsbaseret espressomaskine, som de kalder Expert. Maskinen er en opgradering af Nespressos tidligere kaffemaskiner, og den kommer i et cool sort look, som matcher det klassiske skandinaviske køkken - i al sin enkelhed. 

Nespresso Expert har tre temperaturindstillinger, en separat hane til varmt vand, og så kan den brygge kaffe i fire forskellige størrelser, ristretto, espresso, lungo og americano.

Nespresso har 24 forskellige kaffer i deres sortiment plus limited edition julevarianter som Apfel Strudel, Linzer Torte og Sachertorte. Der er altså rig mulighed for at udvælge en hel vifte af personlige favoritter.

Her er lidt for enhver smag her i den søde juletid.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kaffe og Iskaffe