Den sunde julemad
SPONSORERET indhold

6 opskrifter på sund julemad

Julemad kan også være sund, grøn og knasende. Udnyt årstidens grønt, og bland det med krydderier, nødder og tørret frugt, og få en dejlig let smag af jul.

Af:: Pernille Skjødt
16. dec. 2015 | Mad | ALT for damerne

Vil du undgå ekstra julekilo, så kom godt med grønt, groft og sundt på julebordet. Her har vi fundet 6 sunde opskrifter på lækker julemad, der er lige til at gå til:

Sund julefrokost-menu:
(Opskrifterne er til 4-6 personer.)

– Andebryst med sprøde rodfrugtkartoffelkager
Uden fedtkant er andebryst magert og bliver ekstra lækkert med chili og krydderurter

– Gratineret græskarmos
Denne græskarmos er god til and eller stegt kylling.

– Grønkålssalat med tahin og nødder
Tahin stammer fra Mellemøsten og til-fører fedme og smag til grønkålen. 

– Vegetarisk postej med boghvede
Postejen har konsistens som paté og kan udgøre en hovedret, hvis du supplerer med et par sunde salater. 

– Sprød rødkålsalat med honning, ingefær, og æble
Rødkål er fyldt med vitaminer og får sødme, syre og karakter fra honning, æble og ingefær. 

– Krydrede muffins med dadler, squash og nødder
Kagerne kan holde sig svampede i flere dage. Opbevar dem i en lufttæt boks uden for køleskabet.