Tomatsauce

Tomatsauce

Passer godt til friskkogt pastamed masser af parmesan.

4 personer

Ingredienser

  • 2 stilke bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1-2 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 600 g friske, modne tomater
  • eller 1 ds.
  • 1 ½ dl hvidvin eller vand
  • 1 laurbærblad
  • salt, peber
  • 1 spsk. friskhakket oregano,
  • merian eller persille

  1. Skær bladselleri, gulerødder,løg og hvidløgsfed i mindrestykker, og hak dem fint på etskærebræt med en stor kniv.Varm olivenolie op i en gryde,og svits grønsagerne heri etpar min.
  2. Kom flåede og hakkedetomater, vin, laurbærblad, saltog peber i. Kog det hele sammenuden låg i ca. 20 min. Rørjævnligt. Fjern laurbærbladet.Kom oregano i, og kog det medde sidste 5-10 min.