suppe

Tomatsuppe

Med dampende varm suppe holder du kulden ude og fylder samtidig kroppen med vitaminer, antioxidanter og mineraler.

4

Ingredienser

  • 2 kg små blommetomater
  • 4 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • ½ fennikel
  • 3 spsk olivenolie
  • Flagesalt
  • Peber fra kværn
  • Evt. 200 ml 9 pct. cremefraiche -eller 10 pct. græsk yoghurt
  • Basilikumolie:
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienser i en stor bradepande. Fordel olie, salt og peber henover, dæk med alufolie og bag ved 200 grader i halvanden time. (Når grøntsagerne bages i ovnen, bevarer de flere næringsstoffer og mere smag.) Tag folien af og bag yderligere i 30 minutter. Lav olien imens.
  2. Hak basilikum meget fint eller kør den gennem en persillekværn. Bland med olien. Kom de bagte grøntsager i en blender og blend til suppe, tilsæt evt. lidt vand. Smag suppen til. Server suppen i skåle og dryp olie over suppen. Tilsæt evt. en klat cremefraiche eller en klat yoghurt i hver skål.
  3. Supersunde tomater
  4. Tomater er en af de bedste kilder til antioxidanten lycopen – især tomater, der har været udsat for varme. Varme hjælper os til at optage lycopener, og derfor er varmebehandlede tomater sundere end friske tomater. Ny forskning viser desuden, at tomater virker mod blodpropper og visse kræftformer. Tomater indeholder også C- og E-vitamin og betakaroten, der holder din hud ung.