fisk

Torsk med bønnepuré

Fisk på en ny måde serveret med en grov og mættende puré af edamamebønner og en frisk salat.

4

Ingredienser

  • 800 g torskefilet med skindside
  • salt, groftkværnet peber
  • creme af edamamebønner:
  • 1 pose edamamebønner a 400 g
  • 1 dl fraiche 9%
  • wasabi
  • fennikelsalat med brøndkarse:
  • 1 bdt brøndkarse, gerne storbladet
  • 1 fintsnittet fennikel
  • 1 udkernet, fintsnittet æble
  • tynde skiver af 2 skrællede lime eller citroner
  • + resterende edamamebønner
  • Tilbehør:
  • 4 fuldkornsspeltboller

Sådan gør du:

  1. Skær fisken i portionsstore stykker, læg dem på en plade med bagepapir og drys salt og peber på og læg et stykke bagepapir over, så fisken ikke bliver for tør, når den bages i ovnen ved 200° i 12-15 minutter, til den er fast og har skiftet farve. Pil eller bælg edamamebønnerne - der bliver ca. 200 g af portionen her. Blend halvdelen med fraiche og smag til med salt, peber og wasabi. Brug den anden halvdel af bønnerne til salaten, der blandes eller lægges smukt op i bunker. Server fisken med edamamecreme, salat og lune fuldkornsboller.
  2. Energi pr. person: 380 kcal, fedt 11%, protein 50%, kulhydrat 39%