Torskerognsfrikadeller
Arbejdstid: 20 min.Stegetid: 12 min.
8-10 stk.
Ingredienser
- 1 dåse torskerogn (200 g)
- 1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
- 1 lille løg (finthakket) evt. 1 fed hvidløg (knust)
- 1 æg
- 1 usprøjtet citron (1 tsk fintrevet skal + 1 spsk saft)
- 1 tsk oregano
- salt og peber
- mel
- smør og/eller olie (til stegning)
- Tilbehør: grønsager, kartofler og citronsovs
- Citronsovs:
- Arbejdstid: 15 min.
- Kogetid: 12 min.
- 1 porre (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 15 g smør
- 1 laurbærblad
- 1½ dl fiske- eller hønsebouillon
- lys sovsejævner (eller majsstivelse)
- 1 usprøjtet citron
- salt og peber
- Kør torskerogn, afdryppede kikærter, løg og evt. hvidløg til en grov mos i en foodprocessor.
- Tilsæt æg, citronskal, citronsaft, oregano, salt og peber. Form farsen til flade frikadeller, vend dem i mel og steg dem på en pande med smør og/eller olie i ca. 5 min. på hver side.
- Servér med grønsager, kartofler og citronsovs
- Citronsovs
- Sautér porre og hvidløg bløde og blanke i smør sammen med laurbærbladet. Tilsæt bouillon og fløde og kog sovsen igennem i 5 min. Fisk laurbærbladet op, jævn med sovsejævner eller majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med citronsaft, salt og peber.