Torskerognsfrikadeller

Torskerognsfrikadeller

Arbejdstid: 20 min.Stegetid: 12 min.

8-10 stk.

Ingredienser

  • 1 dåse torskerogn (200 g)
  • 1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
  • 1 lille løg (finthakket) evt. 1 fed hvidløg (knust)
  • 1 æg
  • 1 usprøjtet citron (1 tsk fintrevet skal + 1 spsk saft)
  • 1 tsk oregano
  • salt og peber
  • mel
  • smør og/eller olie (til stegning)
  • Tilbehør: grønsager, kartofler og citronsovs
  • Citronsovs:
  • Arbejdstid: 15 min.
  • Kogetid: 12 min.
  • 1 porre (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 15 g smør
  • 1 laurbærblad
  • 1½ dl fiske- eller hønsebouillon
  • lys sovsejævner (eller majsstivelse)
  • 1 usprøjtet citron
  • salt og peber

  1. Kør torskerogn, afdryppede kikærter, løg og evt. hvidløg til en grov mos i en foodprocessor.
  2. Tilsæt æg, citronskal, citronsaft, oregano, salt og peber. Form farsen til flade frikadeller, vend dem i mel og steg dem på en pande med smør og/eller olie i ca. 5 min. på hver side.
  3. Servér med grønsager, kartofler og citronsovs
  4. Citronsovs
  5. Sautér porre og hvidløg bløde og blanke i smør sammen med laurbærbladet. Tilsæt bouillon og fløde og kog sovsen igennem i 5 min. Fisk laurbærbladet op, jævn med sovsejævner eller majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med citronsaft, salt og peber.