Billede 1 - salat

Toscansk brødsalat

Panzanella toscana

4-5 skiver tørt brød

Ingredienser

  • 4 modne tomater
  • 1 rødløg
  • 1 agurk
  • en håndfuld basilikum
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 3 spsk cidereddike eller hvidvinseddike
  • salt

Sådan gør du

  1. Det tørre brød skæres i mindre stykker og udblødes i vand. Når det er helt gennemblødt, knuges vandet fra, og brødet lægges i salatskålen. I mellemtiden skæres tomaterne og agurken i terninger og løget i halve ringe, og basilikummen findeles. Når brødet, grønsagerne og basilikummen er klar, blandes de grundigt med god frisk olivenolie og smages til med salt og lidt eddike. Denne fyldige og friske salat kan med fordel trække nogle timer i køleskabet. Eddiken kan udelades, og nogle mener, at den først skal i, når salaten har trukket.