Tournedos med morkelsovs og grønsags/kartoffelkage
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Koge/stegetid: 30 min.
- Udblødning: 3 timer
- Ikke fryse-egnede
- (4 personer)
- 500 g oksemørbrad (eller kalvemørbrad)
- 10 g smør
- 1/2 spsk olie
- Kartoffelkager:
- 250 g kartofler
- 150 g squash
- 150 g gulerødder
- 1/2 løg
- salt og peber
- olie
- Morkelsovs:
- 25 g tørrede morkler (eller andre tørrede svampe)
- 2 ½ dl hvidvin (eller vand)
- 15 g smør
- 1-2 skalotteløg (fintsnittet)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 2 ½ dl piskefløde
- 1-2 tsk balsamico
- salt og peber
- Sovs: Udblød morklerne i vin eller vand i 3-6 timer. Tag dem op og si væsken gennem et kaffefilter.
- Tør morklerne i køkkenrulle og steg dem på en pande med smør i 3-5 min. Tilsæt skalotteløg og hvidløg og steg 5 min. mere.
- Tilsæt udblødningsvæsken, og lad det koge lidt ind. Tilsæt fløde, og lad det koge til passende konsistens.
- Smag til med balsamico, salt og peber.
- Kartoffelkager: Skræl kartofler og gulerødder. Pil løget og vask squashen.
- Riv det hele groft, bland det sammen med salt og peber og pres væden af. Varm en pande med olie.
- Form kartoffelblandingen til 4-8 runde, flade kager og steg dem på panden i ca. 5 min. på hver side.
- Tournedos: Del kødstykket i 4 lige store stykker og drys dem med salt og peber. Brun dem hurtigt på en pande med smør og olie.
- Skru ned for varmen og steg dem yderligere (i alt 10-12 min.).
- Anret på varme tallerkner med kartoffelkager og sovs.