Tournedos med morkelsovs og grønsags/kartoffelkage

Tournedos med morkelsovs og grønsags/kartoffelkage

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Koge/stegetid: 30 min.
  • Udblødning: 3 timer
  • Ikke fryse-egnede
  • (4 personer)
  • 500 g oksemørbrad (eller kalvemørbrad)
  • 10 g smør
  • 1/2 spsk olie
  • Kartoffelkager:
  • 250 g kartofler
  • 150 g squash
  • 150 g gulerødder
  • 1/2 løg
  • salt og peber
  • olie
  • Morkelsovs:
  • 25 g tørrede morkler (eller andre tørrede svampe)
  • 2 ½ dl hvidvin (eller vand)
  • 15 g smør
  • 1-2 skalotteløg (fintsnittet)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 1-2 tsk balsamico
  • salt og peber

  1. Sovs: Udblød morklerne i vin eller vand i 3-6 timer. Tag dem op og si væsken gennem et kaffefilter.
  2. Tør morklerne i køkkenrulle og steg dem på en pande med smør i 3-5 min. Tilsæt skalotteløg og hvidløg og steg 5 min. mere.
  3. Tilsæt udblødningsvæsken, og lad det koge lidt ind. Tilsæt fløde, og lad det koge til passende konsistens.
  4. Smag til med balsamico, salt og peber.
  5. Kartoffelkager: Skræl kartofler og gulerødder. Pil løget og vask squashen.
  6. Riv det hele groft, bland det sammen med salt og peber og pres væden af. Varm en pande med olie.
  7. Form kartoffelblandingen til 4-8 runde, flade kager og steg dem på panden i ca. 5 min. på hver side.
  8. Tournedos: Del kødstykket i 4 lige store stykker og drys dem med salt og peber. Brun dem hurtigt på en pande med smør og olie.
  9. Skru ned for varmen og steg dem yderligere (i alt 10-12 min.).
  10. Anret på varme tallerkner med kartoffelkager og sovs.