salat

Tunsalat

Salat med masser af gods – og spelt – i.

4

Ingredienser

  • 2 dl perlespelt
  • ¾ kg skrællede gulerødder
  • 2 rødløg
  • ¼ dl olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • salt, peber
  • 300 g frisk tun
  • 1 lille glas kapersbær, 30 g
  • persille
  • rucola.

Sådan gør du:

  1. Kog speltkernerne som anvist og sæt dem til afkøling.
  2. Skær gulerødderne i stave og rødløgene i smalle både. Vend grøntsagerne i en marinade af olie, eddike, salt og peber. Bland spelten i og lad salaten trække lidt. Steg tunen 1 minut på hver side og bræk den i mindre stykker, der lægges i salaten sammen med kapers, persille og rucola.
  3. Energi pr. person: 371 kcal, fedt 21%, protein 30%, kulhydrat 49%.