Tvebakkevafler

Tvebakkevafler

(8-10 tykke vafler)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Hævetid: 30 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 10 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 dl mineralvand
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg str. L
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 125 g hvedemel
  • 125 g knuste tvebakker
  • 50 g smør (smeltet)
  • Tilbehør:
  • æblemos eller syltetøj

  1. Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt vand, sukker, æg ogkrydderier. Rør mel og knuste tvebakker i dejen og tilsæt smør.
  2. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1⁄2 time).
  3. Bag til tykke vafler i et varmt vaffeljern og server med æblemos eller syltetøj.