Valnøddekager med chokolade
Muffins er populære, og disse lækre valnøddekager er af samme type. Valnøddekagerne er bagt i portionsforme og forkælet med mørk chokolade. Servér dem med frisk frugt og flødeskum eller is.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 18 min.
- Fryse-egnet
- (6 stk.)
- 125 g valnødder
- 100 g mørk chokolade
- 2 æg
- 75 g sukker
- 3 spsk valnøddeolie (eller anden olie)
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- smør til formene
- Tilbehør:
- F.eks. flødeskum og frisk frugt
- Tænd ovnen på 180 grader. Smør 6 portionsforme med smør og drys dem med mel.
- Hak valnødder og chokolade groft. Del æggene. Pisk hviderne stive med 1 spsk sukker. Pisk blommerne sammen med resten af sukkeret og tilsæt olie.
- Bland mel, bagepulver og kanel med nødder og chokolade. Vend det i æggeblommerne skiftevis med æggehviderne og fyld dejen i formene.
- Bag kagerne midt i ovnen ca. 18 min. Vend dem ud af formene og lad dem afkøle på en rist.
- Servér med f.eks. flødeskum eller is og frisk frugt.