Valnøddekager med chokolade

Valnøddekager med chokolade

Muffins er populære, og disse lækre valnøddekager er af samme type. Valnøddekagerne er bagt i portionsforme og forkælet med mørk chokolade. Servér dem med frisk frugt og flødeskum eller is.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 18 min.
  • Fryse-egnet
  • (6 stk.)
  • 125 g valnødder
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 3 spsk valnøddeolie (eller anden olie)
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • smør til formene
  • Tilbehør:
  • F.eks. flødeskum og frisk frugt

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Smør 6 portionsforme med smør og drys dem med mel.
  2. Hak valnødder og chokolade groft. Del æggene. Pisk hviderne stive med 1 spsk sukker. Pisk blommerne sammen med resten af sukkeret og tilsæt olie.
  3. Bland mel, bagepulver og kanel med nødder og chokolade. Vend det i æggeblommerne skiftevis med æggehviderne og fyld dejen i formene.
  4. Bag kagerne midt i ovnen ca. 18 min. Vend dem ud af formene og lad dem afkøle på en rist.
  5. Servér med f.eks. flødeskum eller is og frisk frugt.