Valnøddescones med rosiner
Servér som sødt til kaffe/te, som snack eller lækkeri i madpakken.
8-12 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 18 min.
- Fryse-egnet
- (8-12 stk.)
- 75 g valnøddekerner
- 300 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 spsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 75 g koldt smør
- 75 g rosiner
- 1 æg
- 1 dl mælk/kærnemælk
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rist nødderne 3-4 min. på en tør pande. Køl dem af og hak dem.
- Bland mel, sukker, bagepulver og salt og smuldr smørret i. Tilsæt rosiner og nødder.
- Pisk ægget sammen og tag lidt fra til pensling.
- Pisk resten sammen med mælk og rør det i dejen.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og klap den ud til en tyk plade.
- Skær den i 8-12 stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl med æg og bag dem 15-18 min.
- Lad dem afkøle på en rist.