Vanilje-ymer-fromage med svesker

Vanilje-ymer-fromage med svesker

Skøn dessert med frisk vaniljesmag serveret med portvinsmarinerede svesker.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Størkne/hviletid: mindst 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • 4 dl ymer
  • 3 blade husblas
  • 2 tsk citronsaft
  • 1⁄2 stang vanilje (kornene)
  • 75 g flormelis
  • 1 1⁄2 dl piskefløde (letpisket flødeskum)
  • 12-15 tørrede svesker
  • 1 1⁄2 dl portvin

  1. Læg husblasbladenei blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det i enskål over vandbad sammenmed lidt citronsaft.Lad blandingenkøle lidt af.
  2. Rør ymersammen med vanilje og flormelis. Rør husblasblandingensammenmed ymerblandingenlidt efter lidt. Vend flødeskummet i meden dejskraber.
  3. Hæld fromagen i portionsglas og sæt dem i køleskabet i ca. 1 time, til fromagen er stivnet.
  4. Lad sveskerne trække i portvin i mindst 1 time.Læg sveskerne ned til fromagen med lidt af væden og servér.