-
Rasmus' hårde tid på "Forræder"-slottet: Blev en anden
-
"Forræder"-Rasmus afslører: Ét mord var værre end alle de andre
-
Ikke set på tv: Rasmus afslører detaljer om konklavet
-
”De forstod slet ikke, at jeg ikke ville arbejde 60 dage uden løn”
-
“Forræder”-Stefan afslører: Har fået en udenlandsk flirt
-
Vidste du det? Her er Line Kirstens kendte mand
-
Dét fortyder Havshen i "Forræder"
-
Efter "Forræder"-exit: Havshens verden faldt sammen
-
Marie Watson fik en skummel besked: Sådan blev hun tilbudt “Forræder”
-
Her er Signe Kraghs private kærlighed
-
Så meget får deltagerne i løn for at være med i "Forræder"
-
Emil Lange skal giftes

Vaniljeis med espresso
4
Total:15 minutter
Ingredienser
- 2,5 dl sødmælk
- 2,5 dl piskefløde
- 1/2 stang god vanilje
- 6 æggeblommer
- 50 g sukker
- 1 spsk honning
- 4 kopper espresso. Brug f.eks. Dulsao De Brazil fra Nespresso, der er dejlig mild med undertoner af korn og honning.
Sådan gør du
- Kom mælk og fløde i en kasserolle. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom stang og korn i. Varm massen op til lige under kogepunktet.
- Imens piskes æggeblommer, honning og sukker let sammen i en skål. Den varme mælke/flødemasse hældes i lidt ad gangen over æggeblom¬merne.
- Hæld blandingen tilbage i kasserollen, som varmes op over svag varme under konstant omrøring med en spartel til cremen bliver tyk. Den må ikke koge.
- Sigt cremen og kom den op i en skål. Tildæk cremen og sæt den i køleskabet. Tag den ud, når den er afkølet.
- Det er bedst at fryse isen på en is¬maskine, men har du ikke sådan en, så kom den i en plasticbeholder og stil den i fryseren. Tag den ud hver halve time og rør den igennem, indtil den er helt fast i konsistensen.
- Tag isen ud fra frost og stil den i køleskabet i 10 minutter før anretning.
- Lav fire kopper espresso og kom en kugle vanilieis i hver kop. Server straks.