Vaniljeis med pæresalat og krydret chokoladesauce
4
Ingredienser
- 1½ dl piskefløde
- 125 g mørk chokolade
- et lille drys stødt kanel, nellike og kardemomme
- lidt vand eller mælk
- 2 pærer
- 3 spsk ahornsirup
- ½ dl valnødder, grofthakket
- 1 spsk citronsaft
- ½-1 tsk appelsinskal, revet
- 1 l god vaniljeis.
Sådan gør du
- Opvarm fløden i en lille gryde – den skal opvarmes til lige under kogepunktet.
- Hak chokoladen fint. Tag gryden af varmen – tilsæt krydderierne og pisk den finthakkede chokolade heri. Pisk indtil det har en en jævn konsistens. Tilsæt evt. lidt vand eller mælk, hvis chokoladesaucen er blevet for tyk. Hæld chokoladesaucen i en lille skål.
- Skær pærerne i tynde skiver og mariner dem med ahornsirup, valnødder, citronsaft og appelsinskal.
- Servering:
- Anret kugler af vaniljeis sammen med pæresalaten og kom chokoladesaucen over isen.