Opskrift på vaniljeis med pæresalat og chokoladesauce

Vaniljeis med pæresalat og krydret chokoladesauce

4

Ingredienser

  • 1½ dl piskefløde
  • 125 g mørk chokolade
  • et lille drys stødt kanel, nellike og kardemomme
  • lidt vand eller mælk
  • 2 pærer
  • 3 spsk ahornsirup
  • ½ dl valnødder, grofthakket
  • 1 spsk citronsaft
  • ½-1 tsk appelsinskal, revet
  • 1 l god vaniljeis.

Sådan gør du

  1. Opvarm fløden i en lille gryde – den skal opvarmes til lige under kogepunktet.
  2. Hak chokoladen fint. Tag gryden af varmen – tilsæt krydderierne og pisk den finthakkede chokolade heri. Pisk indtil det har en en jævn konsistens. Tilsæt evt. lidt vand eller mælk, hvis chokoladesaucen er blevet for tyk. Hæld chokoladesaucen i en lille skål.
  3. Skær pærerne i tynde skiver og mariner dem med ahornsirup, valnødder, citronsaft og appelsinskal.
  4. Servering:
  5. Anret kugler af vaniljeis sammen med pæresalaten og kom chokoladesaucen over isen.