suppe

Varm rodsuppe

Tag den store gryde frem og servér suppen med en smule basilikumolie…

4

Ingredienser

  • 2 tsk olivenolie
  • 2 hakkede løg
  • 2-3 hele fed hvidløg
  • 2-3 stilke snittet bladselleri
  • 500 g persillerødder
  • 500 g gulerødder
  • 250 g søde kartofler
  • ca. 1,5 liter kraftig grøntbouillon.
  • salt, friskkværnet peber, evt. citronpeber.
  • Tilbehør:
  • 4 hvedetortillaer, evt. fuldkorn.
  • 2 spsk basilikumolie (se anvisning).

  1. Varm olien i en gryde og sautér løg, hvidløg og bladselleri heri under omrøring. Skær alle rødder og knolde i tern eller strimler, bland dem ved og svits dem med et par minutter. Hæld bouillon over og lad det hele koge 35-40 minutter, til alle grøntsager er møre.
  2. Blend suppen et par gange, varm den igennem og smag til med salt og peber, evt. citronpeber.
  3. Skær tortillaerne i lidt grove stykker, læg dem på en plade med bagepapir og rist dem gyldne og sprøde i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 5 minutter. Servér suppen med basilikumolie samt de sprøde chips.
  4. Energi pr. person: 500 kcal., fedt 30%, protein 11%, kulhydrat 59%.