Varm rodsuppe
Tag den store gryde frem og servér suppen med en smule basilikumolie…
4
Ingredienser
- 2 tsk olivenolie
- 2 hakkede løg
- 2-3 hele fed hvidløg
- 2-3 stilke snittet bladselleri
- 500 g persillerødder
- 500 g gulerødder
- 250 g søde kartofler
- ca. 1,5 liter kraftig grøntbouillon.
- salt, friskkværnet peber, evt. citronpeber.
- Tilbehør:
- 4 hvedetortillaer, evt. fuldkorn.
- 2 spsk basilikumolie (se anvisning).
- Varm olien i en gryde og sautér løg, hvidløg og bladselleri heri under omrøring. Skær alle rødder og knolde i tern eller strimler, bland dem ved og svits dem med et par minutter. Hæld bouillon over og lad det hele koge 35-40 minutter, til alle grøntsager er møre.
- Blend suppen et par gange, varm den igennem og smag til med salt og peber, evt. citronpeber.
- Skær tortillaerne i lidt grove stykker, læg dem på en plade med bagepapir og rist dem gyldne og sprøde i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 5 minutter. Servér suppen med basilikumolie samt de sprøde chips.
- Energi pr. person: 500 kcal., fedt 30%, protein 11%, kulhydrat 59%.