Varme æblesnegle med vaniljecremesauce

Varme æblesnegle med vaniljecremesauce

Lækker efterårsdessert fra England, hvor den kaldes „Apple Dappy.”

(6-8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/bagetid: 45 min.
  • Fryse-egnet
  • Sirup
  • 1 citron (usprøjtet, fintrevet skal og saft)
  • 2 dl vand
  • 125 g sukker
  • 1 spsk. sirup
  • 15 g smør
  • Dej:
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 75 g smør (koldt)
  • 11⁄2 dl mælk
  • Fyld:
  • 500 g skrællede æbler i tern
  • 3 spsk farin
  • 1⁄2 tsk stødt kanel
  • 1⁄4 tsk stødt allehånde

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Bland ingredienserne til siruppen og kog, til sukkeret er opløst. Stil det til afkøling. Bland mel, bagepulver og salt og hak smør i. Saml dejen
  2. med mælk og rul den ud på et meldrysset bord (ca. 25x35 cm). Fordél æblerne på dejen og drys med farin rørt med krydderier. Rul dejen sammen som en roulade og skær den i 6-8 skiver. Læg dem i et smurt, ovnfast fad og dryp siruppen over. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min. Servér med varm eller
  3. kold vaniljesovs: Giv 1⁄2 l mælk eller fløde et opkog med en flækket vaniljestang og lad det trække 15 min. Pisk 4 æggeblommer sammen med 75 g sukker og pisk vaniljemælken i. Hæld det tilbage i gryden og pisk det igennem, til det tykner (ca. 8 min.) – det må ikke koge. Hæld det over i en skål og servér straks eller stil det til afkøling.