Opskrift på varmrøget lakseyoghurt med saltet mysli

Varmrøget lakseyoghurt med saltet mysli

4

Ingredienser

  • Lakseyoghurt:
  • 200 g varmrøget laks
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 l økologisk ymer, 3,5 % procent
  • salt, peber,og cayennepeber efter smag.
  • Saltet mysli:
  • 2 dl græskarkerner
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl hasselnødder
  • 2 dl mandelsplitter
  • 1/2 dl æggehvider
  • 15gr salt.

Sådan gør du

  1. Lakseyoghurt:
  2.  Fjern skindet på fra den varmrøgede laks, og rør den sammen med hvidløget til en glat masse på en foodprocesser eller lignende.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til med salt, peber og cayennepeber.
  4. Stil den på køl, inden den skal serveres.
  5. Saltet mysli:
  6. Bland alle ingredienser sammen og bag myslien i ca. 30 min. Rør i det hver fjerde minut. Lad myslien køle af.
  7. Opbevar den i et tætsluttende glas med låg eller en plastikboks.
  8. Pynt med:
  9. Abrikoser skåret i strimler
  10. plukket dild
  11. koldpresset økologisk rapsolie.
  12. Anret retten som vist på billedet.