Varmrøget lakseyoghurt med saltet mysli
4
Ingredienser
- Lakseyoghurt:
- 200 g varmrøget laks
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk citronsaft
- 1 l økologisk ymer, 3,5 % procent
- salt, peber,og cayennepeber efter smag.
- Saltet mysli:
- 2 dl græskarkerner
- 2 dl havregryn
- 2 dl hasselnødder
- 2 dl mandelsplitter
- 1/2 dl æggehvider
- 15gr salt.
Sådan gør du
- Lakseyoghurt:
- Fjern skindet på fra den varmrøgede laks, og rør den sammen med hvidløget til en glat masse på en foodprocesser eller lignende.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til med salt, peber og cayennepeber.
- Stil den på køl, inden den skal serveres.
- Saltet mysli:
- Bland alle ingredienser sammen og bag myslien i ca. 30 min. Rør i det hver fjerde minut. Lad myslien køle af.
- Opbevar den i et tætsluttende glas med låg eller en plastikboks.
- Pynt med:
- Abrikoser skåret i strimler
- plukket dild
- koldpresset økologisk rapsolie.
- Anret retten som vist på billedet.