Vibeke Lehn laver rødfisk med grillet aubergine
Opskrift på: Stegt rødfisk med grillet aubergine og kikærtecreme
Til fire personer
Tid: 30 – 40 min.
4 fileter af rødfisk med skindside
salt og peber
1-2 spsk olivenolie
Kikærtecreme med appelsin
1 dåse velafdryppede kikærter (øko)
2 fed hvidløg
½ dl yoghurt naturel
1 spsk tahini (sesampasta)
appelsinsaft
salt og peber
paprika
Tomat-tabbouleh
1 dl bulgur
1 dl kold vand
2-3 hakkede tomater
½ dl hakket persille
salt og peber
2 auberginer
olie
mynte
lime
Sådan gør du
Start med at lave kikærtecremen ved at blende kikærterne med hvidløg, yoghurt og tahini, smag til med salt, peber og appelsinsaft samt paprika.
Kom så bulguren i en skål, hæld koldt vand på, og lad den stå til den har opsuget væden. Hak tomaterne, rør og smag dem til med bulgur, persille samt salt og peber.
Skær auberginerne i skiver, pensl dem med olie, drys salt og peber på og steg eller grill dem gyldne på begge sider.
Drys fisken med salt og peber, og steg den sprød i olie på skindsiden. Vend og steg den kort på den anden side.
Læg aubergineskiverne sammen med tomat-tabbouleh og server fisk og kikærtecreme til sammen med lime og mynte.
se også vibeke Lehn opskrift på Vibeke Lehn laver sunde mellemmåltider.
få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.
Nøgleord til denne opskrift: fisk, rødfisk, aubergine, kikærter, kikærtecreme, opskrift.