
Victoria sponge cake
Klassisk kage fra det engelske tebord.
(Til ca. 12 skiver)
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Bagetid: ca. 1 time
- Fryse-egnet
- 200 g smør (blødt)
- 200 g sukker
- 3 store æg
- 1 dl mælk
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- Fyld:
- 200 g hindbærmarmelade
- Drys:
- flormelis
- Pensl en springform med lidt af det bløde smør.
- Rør smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt et æg ad gangen under omrøring skiftevis med mælk.
- Bland mel med bagepulver. Sigt blandingen igennem en si, og vend det i dejen.
- Fyld dejen i formen. Bag kagen i ca. 1 time ved 175 grader, til der ikke er rå dej på træspid, når man stikker det i midten af kagen.
- Lad kagen afkøle, flæk den og smør hindbærmarmeladen på bunden, læg toppen på kagen og drys flormelis igennem en si henover kagen.