Gulerodssalat

Vietnamesisk gulerodssalat

Frisk, sprød, let og hurtig hovedret, som kan suppleres med ris.

4

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk sesamolie
  • 2 kyllingebryster, ca. 500 g
  • Sauce:
  • 1 lime, saften herfra
  • 3 spsk fiskesauce
  • 2 spsk riseddike
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk frisk ingefær, revet
  • frisk rød chili
  • Salat:
  • 4 mellemstore gulerødder
  • lille hvidkålshoved
  • 1 bakke bønnespirer
  • 1 lille håndfuld mynte, grofthakket
  • 1 lille håndfuld saltede, ristede peanuts, grofthakkede

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til saucen, og lad den stå og trække smag.
  2. Steg kyllingebrysterne i sesamolie i ca. 5 minutter på hver side. Krydr med salt, og lad det køle lidt ned. Skær gulerødderne i meget tynde stænger, eller brug et rivejern på den grove side, og snit hvidkålen fint. Bland de skårne grøntsager, bønnespirer og mynten med saucen. Skær kyllingekødet i strimler, og fordel henover. Drys med hakkede peanuts, og servér.