Wok

Wok med skinkekød og grove grønsager

Fantastisk ret med sunde råvarer

4

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 spsk finthakket ingefær
  • 2-3 fed finthakkede hvidløg
  • 1 udkernet, fintsnittet rød chili
  • 400 g skinkesmåkød i tern
  • ½ lille selleriknold i tern
  • ½-1 groftsnittet spidskål
  • 1 snittet porre
  • 2 spsk ketjap manis el. sojasauce
  • 3 spsk sød chilisauce
  • ærteskud eller koriander
  • 300 g fuldkornsnudler

Sådan gør du:

  1. Varm olien i en wok eller stor sauterepande og svits ingefær, hvidløg og chili kort. Bland kødet ved og lad det blive smukt gyldent på alle sider. Tilsæt selleritern, kål og porre og steg videre, til grønsagerne er møre, men stadig har bid. Rør ketjap manis og sød chili i retten, varm den kort, smag til med salt og peber og drys med ærteskud eller koriander. Server retten med fuldkornsnudler.
  2. Energi pr. person: 650 kcal, fedt 27%, protein 23%, kulhydrat 50%