Justyna Czerniak og Miki Cheung
SPONSORERET indhold

Den klassiske trenchcoat: Her er sæsonens 9 bedste

Skal det være den korte eller lange model, går du efter en billigere version eller den klassiske fra Burberry? Uanset hvad, så er og bliver trenchcoaten en uundgåelig klassiker, der holder sæson efter sæson. Her er sæsonens 9 bedste.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Getty Images
10. maj. 2022 | Mode | ALT.dk

Moden er flygtig, men klassikere varer ved og står distancen. En er dem er trenchcoaten: Det ultimative modeikon, der beskytter dig mod vind og vejr, og oftest viser sig at være en god og langtidsholdbar investering.

LÆS OGSÅ: Trenchcoat: Kender du den dystre historie bag?

Stilikoner som Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i Casablanca, Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany’s og Peter Sellers i Pink Panther-filmene var alle iklædt den ikoniske jakke, der siden begyndelsen af 1900-tallet har stadfæstet sig som en uundværlig garderobeklassiker. Kort som lang, klassisk beige eller broget er den blevet en evergreen, der udgør den perfekte hverdagsuniform.

Men vidste du, at trenchcoaten, som du kender den i dag, oprindeligt blev skabt af Burberrys grundlægger Thomas Burberry i 1914?

På daværende tidspunkt blev den ikoniske frakke designet til de britiske officerer, som brugte den i skyttegravene ('trench' betyder skyttegrav, red.), og i dag er den nærmest synonym med det britiske modehus, og fungerer som det naturlige udgangspunkt og springbræt for Burberrys mange kollektioner, hvad enten det drejer sig om tøj til kvinder, mænd eller børn.

Hver sæson fortolkes frakken på ny, så den afspejler stemningen i resten af kollektionen, samtidig med at frakkerne bevarer deres integritet i design og funktion.

Over hele linjen – og altså ikke kun hos Burberry, men stort set samtlige brands – er der tale om en form for trench-revolution, der har pustet liv i den gamle klassiker med nye længder, store ærmer og revers. Det er sgu da moderne.

Derfor har vi fundet 9 bud på trenchcoaten denne sæson, der spænder bredt i priser, former og farver.

Her er 9 af sæsonens smarteste trenchcoats

trenchcoats_1_2022.jpg

Trenchcoat, Mango, 1.299 kr.  Trenchcoat, Mads Nørgaard, 2.600 kr. Trenchcoat, H&M, 399 kr.

trenchcoats_2_2022.jpg

Trenchcoat, DAY Birger et Mikkelsen, 2.800 kr. Trenchcoat, Baum und Pferdgarten, 1.999 kr. Trenchcoat, Arket, 1.400 kr.

trenchcoats_3_2022.jpg

Trenchcoat, mbyM, 1.300 kr. Trenchcoat, Stradivarius, 499 kr. Trenchcoat, Vila, 600 kr.

Anbefalet til dig