klassiske trenchcoat burberry
Foto: Christopher Peterson/Splash News/All Over Press Anya Ziourova i trenchcoat fra JW Anderson.

Derfor er den klassiske trenchcoat uundværlig!

Den klassiske trenchcoat: Her er sæsonens 15 bedste

Skal det være den korte eller lange model, går du efter en billigere version eller den klassiske fra Burberry? Lige meget hvad du svarer, så er og bliver trenchcoaten en uundgåelig klassiker, du sikkert kan investere i. Her er sæsonens 15 bedste.

Den er maskulin og feminin på samme tid. Det ultimative modeikon, der beskytter dig mod vind og vejr, og som du ikke kan andet end at elske: Trenchcoaten er en god og langtidsholdbar investering.

LÆS OGSÅ: Trenchcoat: Kender du den dystre historie bag?

Stilikoner som Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i Casablanca, Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany’s og Peter Sellers i Pink Panther-filmene var alle iklædt den ikoniske jakke, der siden begyndelsen af 1900-tallet har stadfæstet sig som en uundværlig garderobeklassiker. Kort som lang, klassisk beige som broget er den blevet en evergreen, der udgør den perfekte hverdagsuniform.

Men vidste du, at trenchcoaten, som du kender den i dag, oprindeligt blev skabt af Burberrys grundlægger Thomas Burberry i 1914?

På daværende tidspunkt blev den ikoniske frakke designet til de britiske officerer, som brugte den i skyttegravene ('trench' betyder skyttegrav, red.), og i dag er den nærmest synonym med det britiske modehus, og fungerer som det naturlige udgangspunkt og springbræt for Burberrys mange kollektioner, hvad enten det drejer sig om tøj til kvinder, mænd eller børn.

Hver sæson fortolkes frakken på ny, som afspejler stemningen i kollektionen, samtidig med at frakkerne bevarer deres integritet i design og funktion.

Vi har fundet 15 bud på trenchcoaten denne sæson, der spænder bredt i priser, former og farver.

trench2.png

Burberry, ca. 15.000 kr. Weekday, 960 kr. Totême, 5.400 kr.

trenchcoats .jpg

Envii, 1.200 kr. Notes du Nord, 2.999 kr. Ganni, 3.199 kr.

trench3.png

Burberry, 15.500 kr. Monki, 700 kr. Arket, 1.500 kr.

trenchcoats 1.jpg

Mango, 899 kr. H&M, 499 kr. Gestuz, 1.499 kr.1

trenchcoats 2.jpg

Nanushka, ca. 5.920 kr. Mango, 699 kr. Burberry, 13.765 kr.

Det skal du huske, når du investerer i en trenchcoat...

  1. Overvej at investere i en trenchcoat med for, som kan tages ud, når vejret bliver varmere. På den måde kan du bruge den nærmest året rundt.
  2. En trenchcoat er en udødelig klassiker, som kan tages frem sæson efter sæson. Vælg en farvet version frem for sort, så du får lidt fransk dekadence ind i garderoben.
  3. Du kan også vælge at trække på de underspillede og de sexede referencer og vælge en udgave i læder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Overtøj, Trends, Designklassikere, Design og Stil