Emily Ratajkowski i klassisk trenchcoat

Foto: Gotham/GC Images/Gettty Images Emily Ratajkowski i en klassisk dobbeltradet trenchcoat.

Trenchcoats 2021

Den klassiske trenchcoat: Her er sæsonens 15 bedste

Skal det være den korte eller lange model, går du efter en billigere version eller den klassiske fra Burberry? Uanset hvad, så er og bliver trenchcoaten en uundgåelig klassiker, der holder sæson efter sæson. Her er sæsonens 15 bedste.

Moden er flygtig, men klassikere varer ved og står distancen. En er dem er trenchcoaten: Det ultimative modeikon, der beskytter dig mod vind og vejr, og som du ikke kan andet end at elske.

Med andre ord; trenchcoaten er en god og langtidsholdbar investering.

LÆS OGSÅ: Trenchcoat: Kender du den dystre historie bag?

Stilikoner som Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i Casablanca, Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany’s og Peter Sellers i Pink Panther-filmene var alle iklædt den ikoniske jakke, der siden begyndelsen af 1900-tallet har stadfæstet sig som en uundværlig garderobeklassiker. Kort som lang, klassisk beige som broget er den blevet en evergreen, der udgør den perfekte hverdagsuniform.

Men vidste du, at trenchcoaten, som du kender den i dag, oprindeligt blev skabt af Burberrys grundlægger Thomas Burberry i 1914?

På daværende tidspunkt blev den ikoniske frakke designet til de britiske officerer, som brugte den i skyttegravene ('trench' betyder skyttegrav, red.), og i dag er den nærmest synonym med det britiske modehus, og fungerer som det naturlige udgangspunkt og springbræt for Burberrys mange kollektioner, hvad enten det drejer sig om tøj til kvinder, mænd eller børn.

Hver sæson fortolkes frakken på ny, som afspejler stemningen i kollektionen, samtidig med at frakkerne bevarer deres integritet i design og funktion.

Over hele linjen er der pt tale om det, man vist godt kan kalde en trench-revolution, der har pustet liv i den gamle klassiker med nye længder, store ærmer og revers. Det er sgu da moderne.

Derfor har vi fundet 15 bud på trenchcoaten denne sæson, der spænder bredt i priser, former og farver.

Her er 15 trenchcoats

trenchcoat 2021_1.jpg

Soft Rebels, 1.200 kr. Weekday, 960 kr. Filippa K, 3.900 kr.

trenchcoats 2021_2.jpg

H&M, 399 kr. Soaked in Luxury, 1.000 kr. Arket, 1.500 kr.

trenchcoats 2021_3.jpg

Rag & Bone, 10.820 kr. Mango, 699 kr. Baum und Pferdgarten, 1.999 kr.

trenchcoats 2021_4.jpg

3.1 Phillip Lim, 8.254 kr. Totême, 4.536 kr. The Marc Jacobs, 6.544 kr.

trenchcoats 2021_5.jpg

Burberry, 13.311 kr. Gestuz, 1.999 kr. Ellos Collection 699 kr.

Det skal du huske, når du investerer i en trenchcoat...

  1. Overvej at investere i en trenchcoat med for, som kan tages ud, når vejret bliver varmere. På den måde kan du bruge den nærmest året rundt.
  2. En trenchcoat er en udødelig klassiker, som kan tages frem sæson efter sæson. Vælg en farvet version frem for sort, så du får lidt fransk dekadence ind i garderoben.
  3. Du kan også vælge at trække på de underspillede og de sexede referencer og vælge en udgave i læder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Overtøj, Trends, Designklassikere, Design og Stil