sponsoreret indhold
Emili Sindlev
SPONSORERET indhold

Emili Sindlev: ”Her er tale om en ring, jeg kan have i mit smykkeskrin mange år frem”

Ole Lynggaard Copenhagen hyldede deres Silver-kollektion på Roskilde Festival. Vi var med, og det samme var de tre stilikoner Emili Sindlev, Anniken Jørgensen og Sofia Lynggaard. Få deres bedste tips til, hvordan du blander sølv og guld til perfektion og hør, hvad smykker betyder for dem.

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: Emili Sindlev
11. jul. 2019 | Mode | Ole Lynggaard Copenhagen

Bladringen, elefantvedhænget og armbåndene, der fås i et væld af farver, er blot tre af Ole Lynggaard Copenhagens velkendte smykker, som du utvivlsomt er stødt på. Ole Lynggaard grundlagde det ikoniske, danske smykkehus i eget navn i 1963 og er fortsat er en aktiv del, men den daglige drift ligger nu hos hans børn, Charlotte og Søren Lynggaard.

LÆS OGSÅ: Charlotte Lynggaard: "Jeg har fået et forhold til min far, som jeg aldrig ville have fået, hvis ikke vi havde arbejdet sammen"

Sølvmetallets bedste egenskaber kommer til udtryk i smykkehusets sølvkollektion, hvor nogle af Ole og Charlottes mest ikoniske designs kommer til live. En smykkekollektion af fantastiske, håndlavede smykker i sterlingsølv, farverige ædelstene og diamanter som en smuk påmindelse om altid at fejre livets lykkestunder. Denne kollektion blev fejret på Roskilde Festival i år – en perfekt anledning til at bære det cool sølvmetal.

Fra venstre ses Ole Lynggaard Copenhagens Leaves-ring, Nature-ring nr. 4 og Nature-ring nr. 3. Foto: Thomas Thorgaard Iversen

Torsdag kl. 12:00 inviterede Ole Lynggaard Copenhagen til en hyggelig komsammen på festivalpladsen, hvor vi var inviteret med. Blandt de inviterede var både nationale og internationale stilikoner, blandt andre Emili Sindlev, Sofia Lynggaard og Anniken Jørgensen – tre kvinder, som du kan møde til en snak om smykker her:

Emili Sindlev, 22 år

Emili Sindlev lever af sin Instagram-profil, hvor samarbejder med store mode- og skønhedsbrands blandet med Sex and The City-klip og vedkommende selfies hver dag udgives til de mere end 285.000 følgere. Og så har hun en base af smykker, hun altid har på.

”Mine smykker har en stor betydning for mig, og udover de faste, jeg aldrig tager af, har jeg en bunke smykker, jeg bruger forskelligt fra dag til dag. Det afhænger meget af, hvilket sæt, jeg tager på eller hvilket humør, jeg er i,” siger Emili Sindlev, som bruger sine smykker, som en vigtig del af sin stil.

”Smykker kan noget helt særligt, når det kommer til tilbehør, og for mig er smykker lige så vigtige som eksempelvis en taske,” siger den 22-årige københavner. Hun har altid smykker på og er ikke så bange for at blande sølv eller guld – som mange af os andre kan være.

”Jeg bruger altid guld som bærende materiale, som jeg så blander med sølv og farver for at give det et andet udtryk. Her kommer det også an på mit humør, men materialer, farver, sten og stilarter sat sammen med min base af guld og diamant-smykker kan gøre meget,” siger Emili Sindlev.

a3022-302-f.jpg

Forest Ring, Ole Lynggaard Copenhagen, 11.500 kr.

Et smykke, som hun har sat sine øjne på fra Ole Lynggaard Silver-kollektionen, er Forest-ringen med sølv, guld og brillanter.

”Jeg elsker dens enkelthed og det meget drømmende og positive udtryk. Her er tale om en ring, jeg kunne have i mit smykkeskrin mange år frem,” afslutter det danske stilikon.

Anniken Englund Jørgensen, 22 år

Anniken Englund Jørgensen kommer fra en lille by udenfor Drammen i Norge og går under synonymet @annijor på Instagram, hvor mere end 273.000 følger med. Hun omtaler sig selv, som ”en gammel sjæl i en ung krop, der altid søger noget andet”, og hun glemmer aldrig, hvordan det føltes at få sit første venindesmykke – de klassiske todelte-hjertehalskæder, du delte med en, du holdt særligt af.

”Det var noget helt specielt at dele et hjerte med en veninde. Kvaliteten var ikke synderligt høj, men affektionsværdien gik over land og bjerge. Måske det også havde noget at gøre med, at mine forældre havde et lignende i guld og havde svoret aldrig at tage dem af i løftet om evig kærlighed,” siger Anniken, hvis smykker er en stor del af hendes stil.

”Specielt ringe! Jeg holder meget af det grove udtryk, som statementringe giver mig og særligt, hvis de har et vintage-udtryk over sig,” siger den 22-årige nordmand og fortsætter.

”Og hallo – hvem elsker ikke diamanter? Min ultimative drømmering er Prinsesse Dianas ring med den store akvamarinsten.”

Anniken har altid smykker på og har en helt særlig løsning på problematikken om, hvorvidt du kan blande sølv og guld.

”Jeg er faktisk en af dem, der blander guld og sølv på daglig basis og uden så meget bagtanke. Det er såre simpelt. Diamanter har en klar nærmest sølvlignende farve og er indkapslet af guld og derved allerede blandet som farver, så hvorfor skal det være så fy fy?” spørger Anniken.

Personligt vælger hun dog meget oftere sølv om vinteren og guld om sommeren.

”Jeg tror, at det har noget med følelsen af det kolde og det varme at gøre – både i forhold til temperaturen, men også min hudfarve,” siger Anniken, som er glad ved forandringen og har det godt med begge dele.

a2870-301_1.jpg

Ørering, Ole Lynggaard Copenhagen, 2.200 kr.

Lige for tiden drømmer hun om en ørering fra Ole Lynggaard Silver-kollektionen, der er både detaljeret, yndig og lækker.

”Jeg elsker hele Nature-kollektionen, og Leaves-øreringene er min store favorit. De har så mange detaljer, som giver et yndigt og lækkert udtryk, jeg nemt kan se i min smykkesamling,” afslutter hun.

Sofia Lynggaard, 22 år

Sofia Lynggaard Normann er barnebarn af Ole Lynggaard, 22 år og bor i Indre København. Når du er vokset op med smykker, og din morfars og mors verden altid har drejet sig om guld, sølv og ædelstene, kunne det godt tænkes, at du havde lyst til at gå i den diametralt modsatte retning. Men det er ikke tilfældet.

Sofia er nemlig ansat som formgiver hos Ole Lynggaard Copenhagen.

”Jeg glemmer aldrig, da jeg som 13-årig fik opkaldt en kollektion efter mig,” siger det første barnebarn i Lynggaard-flokken og fortsætter.

”Jeg var ved at briste af stolthed, og de smykker vil for altid betyde noget særlig for mig – for han designede dem til MIG.”

Sofia bruger sine eksklusive smykker med alt fra T-shirts og smækbukser til florlette kjoler og stiletter, men til hverdag går hun ikke med fine gevandter. Her er komforten i højsæde, når hun skal kunne bevæge sig og være kreativ.

”Der er noget helt særligt ved kombinationen af håndværkertøj og fine, yndige smykker. Det ynder jeg ofte at iklæde mig,” siger Sofia Lynggaard, der heller ikke er bange for at blande sølv og guld, men sørger for at holde hvert led for sig.

”Jeg kan godt finde på at blande sølv og guld, men som regel vælger jeg så at have sølvringe på fingrene og guldarmbånd dertil.”

a3022-304_1.jpg

Forest Ring, Ole Lynggaard Copenhagen, 11.500 kr.

”Forest-ringen er utrolig eventyrlig, og jeg kan simpelthen ikke forstille mig, at jeg skulle blive træt af den,” svarer Sofia om ringen designet af hendes mor, da vi beder hende vælge et favoritsmykke fra Ole Lynggaard Silver-kollektionen. ”Jeg kan få timer til at gå med bare at nærstudere og beundre håndværket, der er lagt i ringen. Det er en ring, som passer til alt, hvad jeg tager på – og så klæder den alle,” afslutter hun.

Se billeder fra eventen og pigernes smykkelook her:

Anbefalet til dig