
Jon Edlund fra ’Bagedysten’: Sådan laver du den bedste pizzadej
Jon Daniel Edlund er uddannet pizzaiolo på AVPN-akademiet i Napoli og forfatter til bogen 'Perfekt Pizza'. Her får du hans opskrift op en skøn pizzadej.
4 pizzaer
Personer:8
Total:40 minutter + hævetid på mindst 48 timer
Arbejdstid:35 minutter
Ingredienser
- 1 ½-2 g frisk gær
- 415 g vand
- 600 g italiensk pizzamel,
- evt. mærket Caputo
- 16 g fint salt
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i din røreskål. Tilsæt halvdelen af melet, og rør det grundigt sammen, så melet bliver fugtet.
- Ælt dejen på din røremaskine i 10 -12 minutter i alt, mens du gradvist tilføjer resten af melet. Tilsæt salt, og ælt videre i ca. 5 minutter.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet, og lad den hvile tildækket i min. 20 minutter. Spænd dejen op til en fast rund kugle, læg den i en lufttæt beholder, og stil den i køleskabet.
- Dejen skal gerne hæve i mindst 48 timer, men mindre kan gøre det.
- Tag dejen ud af køleskabet 3-6 timer før, du skal bruge den, og del i mindre kugler á ca. 250 g.
- Spænd hver dejklump op til runde kugler, og lad dem ligge i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, til du skal bruge dem.
Tip!
Du kan også bage et pizzabrød, som i følge Jon Edlund er den bedste måde at starte en pizzaaften på: "Jeg elsker at starte en god pizzaaften med at bage et brød, som mine gæster kan snacke med en god olivenolie til."
1 pizzabrød
Personer:4
Total:15 minutter
Arbejdstid:5 minutter
Ingredienser
- 1 pizzadej (250 g)
- lidt durummel
Fremgangsmåde
- Vend dejen i en masse durummel.
- Tag fat i dejen, og stræk den lang og tynd som et flute.
- Bag dit brød i pizzaovnen ved min. 430 grader til skorpen og overfladen får farve.
- Skær brødet i mindre stykker og server med en rigtig god olivenolie med flagesalt i.