Jon Edlund fra ’Bagedysten’: Sådan laver du den bedste pizzadej

Jon Edlund fra ’Bagedysten’: Sådan laver du den bedste pizzadej

Jon Daniel Edlund er uddannet pizzaiolo på AVPN-akademiet i Napoli og forfatter til bogen 'Perfekt Pizza'. Her får du hans opskrift op en skøn pizzadej.

ALT for damerne logo

4 pizzaer

Personer:8

Total:40 minutter + hævetid på mindst 48 timer

Arbejdstid:35 minutter

Ingredienser

  • 1 ½-2 g frisk gær
  • 415 g vand
  • 600 g italiensk pizzamel,
  • evt. mærket Caputo
  • 16 g fint salt

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i din røreskål. Tilsæt halvdelen af melet, og rør det grundigt sammen, så melet bliver fugtet.
  • Ælt dejen på din røremaskine i 10 -12 minutter i alt, mens du gradvist tilføjer resten af melet. Tilsæt salt, og ælt videre i ca. 5 minutter. 
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, og lad den hvile tildækket i min. 20 minutter. Spænd dejen op til en fast rund kugle, læg den i en lufttæt beholder, og stil den i køleskabet. 
  • Dejen skal gerne hæve i mindst 48 timer, men mindre kan gøre det. 
  • Tag dejen ud af køleskabet 3-6 timer før, du skal bruge den, og del i mindre kugler á ca. 250 g. 
  • Spænd hver dejklump op til runde kugler, og lad dem ligge i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, til du skal bruge dem.

Tip! 

Du kan også bage et pizzabrød, som i følge Jon Edlund er den bedste måde at starte en pizzaaften på: "Jeg elsker at starte en god pizzaaften med at bage et brød, som mine gæster kan snacke med en god olivenolie til."

1 pizzabrød

Personer:4

Total:15 minutter

Arbejdstid:5 minutter

Ingredienser

  • 1 pizzadej (250 g)
  • lidt durummel

Fremgangsmåde

  • Vend dejen i en masse durummel.
  • Tag fat i dejen, og stræk den lang og tynd som et flute.
  • Bag dit brød i pizzaovnen ved min. 430 grader til skorpen og overfladen får farve. 
  • Skær brødet i mindre stykker og server med en rigtig god olivenolie med flagesalt i.