Emily Salomon kjole
Foto: Luka Roné Emily Salomon i kjole fra Réalisation Par.

Emily Salomon om stil og skønhed

Emily Salomon om sine favoritjeans: "De sidder perfekt på mig og holder både farve og pasform"

Emily Salomon, 31, går efter kontraster, når hun skaber sit rå og afslappede look. Her får du et smugkig i bloggerens klædeskab, der byder på striber, kjoler, print og strik.

Emily Salomon er blogger og skribent, bor på Islands Brygge med mand og hund. På sin blog skriver hun om alt, hun holder af og finder inspirerende fra sure drinks til København. 

LÆS OGSÅ: Emily Salomon: "Her er parfumen jeg får komplimenter for"

Emily Salomon om stil og skønhed

Sko fra By Malene ­Birger, Billi Bi, & Other Stories og Zara.

Stil

– Tidligere var den ret eklektisk, men nu er den mere afslappet og minimalistisk. Jeg kan godt lide rå og rockede elementer, men gerne tilsat lidt boho, street eller feminine detaljer. En blomstret sommerkjole med en læderjakke og et par flettede sandaler eller Vans til – det er ret meget mig.

Emily Salomon om stil og skønhed

"Jeg køber 101-blusen fra Mads Nørgaard igen og igen og har den derfor nu i mange farver – den fungerer bare altid." Stribede bluser fra Mads Nørgaard, Commes des Garçons og Aiayu. Sneakers fra Veja.

Inspiration

– På blogs og instagram, især fra rejse-influencers, der har en afslappet ”vi er i de varme lande/på festival”-stil, som både er praktisk, tidløs og sexet.

Emily Salomon om stil og skønhed

Hos Emily har parfumerne plads i et fint glasskab.

Favoritdesigner

– Jeg er fuldstændig betaget af engelske Self-Portrait. Verden er først lige ved at få øjnene op for ham, så de fantastiske kreationer er stadig til at betale. Blandt de danske er By Malene Birger og Ganni favoritter, men jeg har også et godt øje til Gestuz og Baum und Pferdgarten.

Emily Salomon om stil og skønhed

Strik fra Munthe, bukser fra Rag & Bone og sko fra By Malene Birger.

Hverdag

– Om sommeren finder du mig for det meste i denimshorts og T-shirt med print eller striber – eller nok nærmere bare en kjole. Jeg elsker det nemme ved blot at kaste en kjole over hovedet, sandaler eller sneakers på, og voila, jeg er klar.

Emily Salomon om stil og skønhed

"Jeg elsker mine smykker og går stort set med de samme altid." Guldmedaljon fra Sofie Lunøe, to guldarmringe og halskæde med blåt vedhæng fra Pandora og forlovelsesringen lavet af Tine Lindhard. Kæde med croissant-vedhæng fra Jukserei, ur fra Rolex og solbriller fra Céline.

Undertøj

– Jeg elsker Femilets ”Lulu”-bh og går nærmest kun i dem tilsat lidt & Other Stories og Underprotection. Bh’en fra Femilet er uden bøjler men støtter fantastisk og er nærmest som at have et ”kram” på. Det lyder skørt, men sådan føles det.

Emily Salomon om stil og skønhed

"Min Chanel-taske er totalt for meget og alligevel meget mig. Jeg købte den i Paris, dagen inden min kæreste friede til mig. Dét var en vild weekend."

Jeans

– Jeg er på mit fjerde par sorte jeans fra Rag & Bone. Modellen hedder ”the skinny”, og det er ”mine” jeans. De sidder perfekt på mig og holder både farve og pasform. 

Emily Salomon om stil og skønhed

Sko fra Notabene og Clutch fra Leowulff.

Sko

– Jeg er blevet lidt magelig og går sjældnere og sjældnere i rigtigt høje hæle. Måske også fordi min stil har ændret sig og både er blevet lidt mere afslappet og rå, end da jeg var yngre. Skal jeg til møde, har jeg som regel noget på med en lille hæl. Det giver lige det lille ekstra, synes jeg. Ellers går jeg mest i flade sko eller sneakers, der brillerer ved ofte at gøre et look lidt mere edgy.

Emily Salomon om stil og skønhed

"Vans Old Skool er mine yndlingssneakers, og jeg havde dem på i hvid til mit bryllup sammen med en smuk bohokjole i blonde fra Self-Portrait."

Shopping

– Jeg shopper som en mand. Jeg er meget lidt begejstret for at ”ose” i butikker og har enten mere eller mindre planlagt, hvad jeg skal have på forhånd, eller også så scanner jeg lynhurtigt butikken for, hvad der er go eller no go. Og når jeg så står i prøverummet, skal jeg i hovedet kunne sammensætte det til mindst tre outfits med tøj, jeg har derhjemme. Er jeg en sjælden gang lidt i tvivl om en vare, så lader jeg den hænge. Hvis den så hjemsøger mine tanker i dagene efter, tager jeg tilbage.

Emily Salomon om stil og skønhed

Jakke fra Annie Bing og kjole fra Noa Noa.

Budgettip

– &Other Stories er min favorit skarpt efterfulgt af storesøsteren H&M, sidstnævnte har bl.a. nogle geniale hvide basis-T-shirts i økobomuld i herreafdelingen. Jeg vil dog ikke bare købe løs, fordi det er billigt. Jeg har nok tøj, og selvom især de to kæder går foran som de gode eksempler for bæredygtighed, så er det allermest bæredygtige ikke at forbruge eller i det mindste at forbruge mindre. Mit bedste budgettip er derfor at købe genbrug.

Emily Salomon om stil og skønhed

Emilys seneste køb: tasken fra Mansur Gavriel. Skjorte fra & Other Stories og nederdel fra Ganni.

Seneste køb

– En lille laktaske fra Mansur Gavriel, der har vist sig at være en ægte vinder. Den tilføjer noget kækt og kan gå til næsten alt.

Emily Salomon om stil og skønhed

Emily i kjole fra Réalisation Par.

Altid hos dig

– Mit Rolex-ur, som jeg har arvet efter min elskede mormor.

Emily Salomon om stil og skønhed

”Neglelak er min yndlingsaccesory, for jeg er vild med, hvordan man lynhurtigt kan tilføje et lille effektfuldt farvepift på fingerspidserne eller afprøve trends, uden at man behøver at købe dyrt tøj.” Neglelak, Essie hos Nicehair, 100 kr. (sponsoreret)

God stil

– Det handler om balance. Man skal gøre sig lidt umage, og samtidig skal man ikke prøve for hårdt. Det er derfor, jeg er glad for kontraster. Så giver det sig selv. Hvis man har noget superafslappet på, så tilsæt et par opsigtsvækkende hæle og en smuk taske. Og omvendt, blød pencilskirtet eller kjolen op med sneakers.

Se, hvad vi ellers skriver om: Emily Salomon, Stil og Jeans