Christel Winther

Foto: Michael Falgren A-, E- og C-vitamin kan også smøres på huden.

Hud og vitaminer

Her er produkterne, der kan udglatte ar og minimere rynker

Udglat rynker med A-vitamin, minimer ar med E-vitamin, og få ny glød med C-vitamin. Vitaminer skal ikke kun spises, de skal også smøres direkte på huden. Holistisk behandler Camille Fischer dig til hvordan.

A-vitamin

A-vitamin har en fantastisk virkning på linjer og rynker. Vitaminet har både en forbyggende, men også udglattende effekt. A-vitamin virker samtidig blødgørende, opretholder hudens fugtbalance og vil over tid give en tykkere hud. Det har også en gavnlig virkning på urenheder og akne, da vitaminet balancerer talgproduktionen (hudfedtet) og har en helende effekt på huden. A-vitamin styrker også hudens forsvar mod eventuelle solskader. Dertil vil jeg anbefale at få vejledning til at udvælge produkter af din kosmetolog eller hudlæge, da det er vigtigt at starte blidt, lyder rådet fra Camille Fischer.

4 produkter med A-vitamin

Anti-age: Renaissance360 Cream, Oskia hos Net-a-porter.com, ca. 580 kr.

Ansigtsolie: Super Facial Oil, 4 x 7,5 ml, Verso, 1.295 kr.

Serum: Formula A Serum, Amazing Space, 525 kr.

Dag- og natcreme: AVST 1 Crème, Environ, 380 kr.

LÆS OGSÅ: “Dette produkt har fået min hud tilbage i balance”

C-vitamin

C-vitamin er en stor hjælp til miljøskadet hud. Det har en lysnende effekt på pigmentforandringer og virker forbyggende på yderligere skader. Sol, rygning og forurening kan være med til at ødelægge huden, og de skader beskytter C-vitamin mod med sit høje indhold af antioxidanter. C-vitamin er også vigtigt i forbindelse med dannelse af collagenfibre, som opretholder hudens fasthed og elasticitet, og ser huden trist og grå ud, vil C-vitamin ydermere give en frisk og fornyet glød, siger Camille Fischer.

4 produkter med C-vitamin

Serum: Vitamin C Serum, Mario Badescu, 599 kr.

Ansigtscreme: Vitamin C Healthy Glow Boosting Moisturiser, The Body Shop, 225 kr.

Hjemmebehandling: Flash Rinse 1 Minute Facial, REN, 385 kr.

Maske: Ensyme Peel Mask Vitamin C & Papaya, The Organic Pharmacy, 495 kr.

E-vitamin

Ligesom både A- og C-vitamin er E-vitamin en kraftig antioxidant. Det er også grunden til, at vi finder det i mange hudplejeprodukter i dag, og fordi det styrker hudens forsvar mod nedbrydningen af cellerne (for tidlig aldring). Fordi E-vitamin også har en enormt helende effekt, er vitaminet rigtig godt til ar og solskoldning, så hav det for øje, når du køber aftersun-produkter eller efter operationer. E-vitamin virker også blødgørende og holder huden mere elastisk og er derfor ideel til for eksempel gravide maver, fortæller Camille Fischer.

4 produkter med E-vitamin

Maske: Vitamin E Sink In Moisture Mask, The Body Shop, 165 kr.

Øjencreme: Eye Cream Vitamin E, Nilens Jord, 230 kr.

Ansigtsolie: Skin Resque Oil, The Organic Pharmacy, 395 kr.

Kropsbalm: Acai Body Balm, Rudolph Care, 395 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hudpleje, Hud, Skønhed og Vitaminer