Marimekko Uniqlo
Foto: PR

Marimekko Uniqlo 2019

Marimekko og Uniqlo har skabt den perfekte hverdagskjole

Den 28. november var en god dag for alle os, der elsker det farvestrålende og sprudlende Marimekko design. For her blev samarbejdet mellem finske Marimekko og japanske Uniqlo nemlig lanceret med en kollektion, hvor du finder de skønne prints på alt fra dynejakker til kjoler, huer og halstørklæder.

At Uniqlo er gode til at finde samarbejdspartnere og give dem fuld arbejdsfrihed er ingen hemmelighed, Og også denne gang er samarbejdet lykkedes til fulde. For nu er det Marimekko, der for anden gang, har malet deres smukke og karakteristiske print med dristige print og farver udover alt, hvad en god basisgarderobe bør indeholde.

LÆS OGSÅ: Har Uniqlo lige lanceret sæsonens bedste dynejakke?

Første gang dette samarbejde så dagens lys var i foråret 2019, og denne gang har Tiina Alahuhta-Kasko, Præsident og CEO for Marimekko følgende at sige om den nye kollektion:

”Den nye kollektion er tiltænkt alle og byder på Marimekkos signifikante prints og farver til vinterens garderobeklassikere. Vi tror på at vi sammen med Uniqlo har været i stand til at skabe noget helt særligt for vores kunder og vi kan ikke vente med at se denne nye kollektion bringe glæde i dagligdagen rundt om i verden. Dette samarbejde tillader os at dele vores designfilosofi med et større globalt publikum og skabe opmærksomhed omkring Marimekko.”

Kollektionen inkluderer adskillige nye items designet specifikt for at vise nogle af Marimekkos mest genkendelige prints, såsom Kivet (sten) designet af Maija Isola i 1956, Tasarita (jævne striber) designet af Annika Rimala fra 1968 og Siirtolapuutarha (byhaven) designet af Maija Louekari i 2009. Og apropos print, så er det præcis Maija Isolas 1950’er-print, der har stjålet vores hjerter. Når printet kommer på en skjortekjole med lange ærmer og bindebånd, skaber det den perfekte hverdagskjole, som du kan bruge året rundt.

Uniqlo.jpg
Skjortekjole, Marimekko for Uniqlo, 350 kr.

Nu, hvor temperaturen er lav, er den god knappet op nedefra med et par Levi’s jeans under og dine favorit sneakers – til sommer bruger du den med bare ben og solkysset hud.

Kollektionen er at finde i Uniqlo nu og kan ses – og købes, her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends, Kjoler og Kunst