Didder Rønlund
SPONSORERET indhold

Modeverdens skarpe pen runder 90 år

Og hun er ikke gået på pension endnu.

Af: Emma Ellegaard Foto: Marc Høm
22. feb. 2016 | Mode | Eurowoman

Hun er på fornavn med Estée Lauder, på kindkys med Yves Saint Laurent, har siddet ved siden af Coco Chanel til flere kollektionsfremvisninger, og i dag er der altid en særlig plads reserveret til hende på første række til alle modeshows, når den københavnske modeuge løber af stablen.

LÆS OGSÅ: 25-årige Sofie indretter luksushjem i London

Sådan er det, og sådan har det været længe for den danske modeskribent Didder Rønlund, der i dag fylder 90 år, og som for over 20 år siden kunne have ladet sig pensionere med god samvittighed, men hun har endnu ikke har trukket stikket fra modebranchen.

"Jeg skal hele tiden lige se, hvad der sker om det næste hjørne," fortalte hun til sin 85-års fødselsdag til DR Kultur. Det er formentlig den nysgerrige drivkraft, der har båret hende igennem sin mere end 70 år lange karriere på de bonede modegulve.

Bliver ved til det sidste
I dag sidder Didder Rønlund stadig forrest til de københavnske modeuger som skribent for Danish Fashion Institute.

"Jeg har arbejdet i 70 år, og jeg bliver ved, til jeg falder af pinden," siger hun til DR Kultur.

Og det synes ganske rigtigt.

LÆS OGSÅ: "Mine børn har fået en gladere mor, fordi jeg har kunnet fortsætte med at arbejde"

De første skridt tog hun som 16-årig elev ved det hedengangne Dagens Nyheder, hvor hun efter kort tid fik ansvaret for kvindestoffet. Dagens Nyheder skiftede navn til Nationaltidende, og Didder Rønlund voksede som mode- og kvindejournalist igennem 18 år, indtil avisen drejede nøglen om, og hun tog imod et jobtilbud fra B.T., hvor hun de følgende 33 år sad ved roret som moderedaktør.

I stedet for at sætte sig i en blød stol og læne sig tilbage i pensionisttilværelsen, satte Didder Rønlund sig ved skrivebordet hos Billed Bladet i 15 år, indtil hun begyndte hos instituttet.

Ridder af Dannebrog
I dag rejser modeskribenten ikke rundt til alverdens modeshows længere, men fløjdørene står angiveligt altid åbne, ligesom guldstolen altid er klar til moderen af dansk modejournalistik, hvis hun kommer forbi den velansete modeskaber Karl Lagerfeld og modehuset Chanel i Paris.

Herhjemme blev Didder Rønlund slået til Ridder af Dannebrog ved Dronning Margrethes 70-års fødselsdag for seks år siden, og kort forinden blev hun hyldet af den internationale kosmetikbranche, da hun blev tildelt 'Danish Beauty & Cosmetics Lifetime Achievement Award'.

LÆS OGSÅ: "Jeg er så heldig, at jeg ikke har fået "kryds-og-tværs" rynker på kinderne endnu"

LÆS OGSÅ: 21 nye udgivelser af film og tv-serier, vi ved, du allerede elsker

LÆS OGSÅ: Derfor finder du aldrig den eneste ene