Skønhedsrutiner
SPONSORERET indhold

Rens ud i dine skønhedsrutiner

For nogle vil en oprydning i toiletskabet i sig selv føles rensende. For andre skal der mere radikale ændringer til. Uanset hvor du befinder dig på detox-skalaen, får du her et par gode tips fra Malene Katz, ejer af de grønne parfumerier Greenskin.dk.

Af: Marie Brodersen Foto: Alamy
10. maj. 2016 | Mode | ALT for damerne

Hvis du går skabe, skuffer, badeværelse og bruseniche igennem, har du garanteret en masse skønhedsprodukter, du ikke bruger. En sjat gammel shampoo her og en halvtom bodylotion der. Sandsynligvis også et større arsenal af makeup i farver, der engang var moderne, men som nu ligger og samler støv.

– Lige nu taler man meget om decluttering inden for både ­mode- skønheds- og boligbranchen – en trend, der i bund og grund handler om at rydde ud i skabene og nøjes med få, men gode produkter, ting eller tøj, man rent faktisk får brugt. Skønhedsprodukter bliver nemt for gamle, så tjek, om holdbarheden stadig er i orden. Smid alt ud, der er over dato, og vurder, om resten er noget, du får brugt, anbefaler Malene. Var en dagcreme ikke så rig som forventet, så brug den som bodylotion, eller miks lidt olie i, så den bliver mere nærende. Det vigtigste er, at den bliver brugt op, så du ikke føler, at den er spildt.

Vælg multifunktionelt
Du kan også helt generelt vælge produkter med flere funktioner – en tendens, der vinder mere og mere frem.

– Vælger du multifunktionelle produkter, behøver du ikke så mange forskellige, hvilket er både plads- og pengebesparende, forklarer Malene.

Samtidig udsætter du din hud for færre ingredienser og minimerer dermed risikoen for irritation og potentiel allergi. En af hendes egne favoritter er en oliebaseret balm, hun bruger til alt: som renseprodukt, nærende maske, pleje af neglebånd og hårspidser samt lindring af røde babynumser og alle andre former for inflammeret, irriteret og skadet hud.

LÆS OGSÅ: Isabel Christensen: "Jeg bruger dette produkt hver dag"

Gå efter færre ingredienser
Nogle produkter kan du helt undvære, hvis du vælger det rette alternativ.

– Konjac-svampen, rensehandsken Glov On-the-Go og de nye silke-tips fra Miqura er eksempler på produkter uden ingredienser. De renser og eksfolierer din hud helt naturligt, da materialet i sig selv har rensende egenskaber, fortæller Malene.

Du kan også gå efter et mærke, der bevidst har valgt at bruge færre ingredienser som f.eks. SW Basics, der har den filosofi, at jo færre ingredienser, der er i et produkt, desto lavere er risikoen for irritation.

Rens ud
Hvis det ikke kun er dine hylder og produkter, der trænger til en detox, så hjælp kroppen på vej med et par velvalgte produkter.

– En lermaske er en god investering, hvis du ønsker at detoxe din hud. Den er nem i brug og indeholder naturligt, mineralholdigt ler, der dybderenser din hud ved at trække snavs, forurening og overskydende talg ud af dine porer, forklarer Malene.

Og i stedet for at bruge mange produkter, så vær grundig. Dyrk din rutine, og lav små ændringer, der er gode for din krop. Du kan f.eks. starte med at erstatte en af dine daglige kopper kaffe med en udrensende te, så er du allerede et lille stykke på vej.

LÆS OGSÅ: "Denne tablet giver mig fyldigere hår"

Tjek holdbarheden
Alle produkter er forsynet med et lille krukkesymbol med et tal i, der angiver, hvor længe produktet kan holde sig, når det er blevet åbnet. Typisk 6-12 måneder, men køber du økologisk, kan det godt være mindre.1. Konjac-svampen fås i forskellige varianter – enten neutral eller med tilsat ler, der har forskellige plejende egenskaber på huden, som du bør vælge i forhold til din hudtype.
Konjac Puff Sponge, The Konjac Sponge Co, 109 kr. pr. stk.


2. Multianvendelig balm med røllike og tetræolie, der virker lindrende, helende og antibakteriel. Kan bruges alle steder på kroppen, hvor huden er irriteret eller skadet. Også perfekt til opheling af nye tatoveringer.
The Green Balm, Moa, 135 kr. på
Greenskin.dk


3. Skrubbepulver ­bestående af tre ingredienser; havre- og mandelmel samt havsalt, der blot skal blandes med vand, når du skal bruge en portion. Holder du resten tørt, kan det holde sig i 12 måneder, selvom ingredienserne er økologiske.
Exfoliant, 85g, SW Basics, 250 kr.


4. Olie er et alsidigt produkt, der kan bruges som ­nærende og beskyttende pleje til ansigt, krop og hår. Brug det rent, eller miks et par dråber i din almindelige creme for at få glæde af oliens smidiggør-ende egenskaber.
Harmony Organic Apricot Kernel Oil, 100 ml, XELLENCE, 299 kr.


5. Økologisk, opfriskende og udrens-ende grøn te med cayennepeber og guarana, der giver dig et kick af energi.
Power Detox, Teatox, 129 kr. på Greenskin.dk


6. Udrensende lermaske til tør hud med mineralholdigt hvidt og gult ler, der virker både rensende og plejende på huden. Ekstrakt af geranium og troldhassel virker poresammentrækkende og inflammationshæmmende.
Clay Mask, 100 ml, Cattier, 79 kr.

LÆS OGSÅ: "Jeg har aldrig fået så mange komplimenter for en parfume, som jeg får, når jeg har denne parfume på"

LÆS OGSÅ: Sådan sikrer du en smukkere hud og glød

LÆS OGSÅ: 5 tricks til smuk og sund hud