Sarah Zobel stil

Foto: Pernille Ringsing Palliettop fra LA og kasket fra ­Urban Outfitters.

Hjemme hos Sarah Zobel

Sarah Zobel: "Her finder man nemlig unikke ting til ingen penge"

43-årige Sarah Zobel har en hverdag som psykolog og forfatter og giver hverdagen lidt liv med finurlige genbrugsfund og farverige detaljer.

Afrikanske smykker, pallietfund fra LA, mintgrønne sneakers og broderi anglaise – Sarah Zobels klædeskab er fuld af sjove og farverige overraskelser.

LÆS OGSÅ: Burhan G: "Kvinder er smukkest om..."

"Diademet fra Wettergren & Wettergren og halsringen fra Lot#29 er ret sjove og iøjenfaldende." Resten er gaver, arvestykker og fund fra Tyrkiet, Afrika og Thailand.

Stil

– Allover! Jeg har måske en lidt skizofren tøjstil. Jeg kan godt lide at blande tingene sammen og se meget forskellig ud fra den ene dag til den anden, men den er i hvert fald ikke minimalistisk og ensfarvet!

Skjorter fra Saint Laurent.

Inspiration

– Jeg bliver inspireret af alt fra modebloggere til farver i naturen. Et sted, hvor jeg finder meget inspiration, er til teaterforestillinger, hvor der er gjort noget ud af kostumerne, og så bliver jeg også inspireret af den måde, de klæder sig på i andre lande.

Broderi anglaise jakke fra Tyrkiet, top fra American Vintage og jeans fra Topshop.

Favoritdesigner

– For tiden er jeg ret vild med Attico, fordi de blander farver og broderier meget. Smukke silkekjoler med broderimønstre på, super smukt, og flotte paillet- og velourkjoler. Det er funky og feminint på samme tid.

Hverdag

– Til hverdag finder du mig for det meste i jeans, en løs skjorte eller T-shirt, sneakers og solbriller, jeg elsker alle former for accessories.

Sarahs seneste køb: Et par lyserøde gummisko fra Puma, sneakers i mintgrøn fra Puma og støvler fra Saint Laurent.

Fest

– Det kommer meget an på arrangementet. Til min datters konfirmation tager jeg f.eks. en lang nederdel på i dyreprint, som jeg selv har fået lavet, en blondetop med pufærmer og et par smalle læderbælter i taljen.

Sko

– Både til hverdag og fest kan jeg finde på at tage alt på fra sneakers til stiletter.

Taske med stjerner fra Saint Laurent, rød fra Chloé, sko fra ­Charlotte Olympia, mens perletasken er vintage.

Smykker

– Jeg elsker smykker og skifter meget ofte. Jeg har alt fra fine konfirmations- og fødselsgaver til billigt skrammel, jeg har fundet på markeder i udlandet eller vintagebutikker. Smykker har ofte en fin historie med sig, og det elsker jeg, det er smukt.

T-shirt fra Gucci, nederdel er vintage, solbriller fra Saint Laurent og sko fra Vans.

Tasker

– Jeg har en klassisk, sort computertaske fra det danske mærke Rodtnes, som er pæn og super til arbejde. Når jeg ikke skal have så meget med, så går jeg meget med en rød Chloé taske.

Shopping

– Når det kommer til shopping, har jeg aldrig en strategi eller liste at gå efter, jeg lader hjertet (og pungen) bestemme, når jeg ser noget, jeg godt kan lide.

"Jeg har rigtig mange smykker, kasketter, tørklæder og bælter. Man kan altid peppe ethvert hverdagsoutfit op med tilbehør."

Budgettip

– Mine bedste budgetkøb er ofte fundet i second hand butikker. Det gør jeg virkelig meget, jeg har lige fundet en fake pels fra en Røde Kors genbrugsbutik, som jeg nok klipper ærmerne af og laver til en lang pelsvest.

En rejse værd

– Kite and Butterfly-kjoler i Los Angeles. De to tvillingepiger fra Australien, der bor i LA, laver de fineste brude- og sommerkjoler! Og ellers lokale markeder, her finder man nemlig unikke ting til ingen penge.

Bomberjakke fra Topshop og top fra LA.

Bedste køb

– Mine gamle guldøreringe fra Tyrkiet, de holder til evig tid.

Palliettop fra LA og kasket fra ­Urban Outfitters.

Fejlkøb

– Uha, jeg har lavet en del af dem gennem årene, men det er oftest et print, som jeg hurtigt slet ikke kan forstå, at jeg har købt. En god ide med fejlkøb er at prøve at rette op på dem: Jeg har en taske, som jeg blev rigtig træt af, og så satte jeg et bredt bælte på i stedet for de oprindelige remme, og nu bruger jeg den igen.

"Mit mest opsigtsvækkende køb er min nyindkøbte læderjakke i guld fra NastyGal i LA. Den er ret meget guld på én gang, men kombinationen mellem farven og det klassiske snit er bare perfekt." Bukser fra Zara.

Genbrug

– Jeg skiller mig faktisk ofte af med tøj, giver det til familie, eller afleverer det til Røde Kors. Når nyt kommer ind, må andet ud, ellers er der ikke plads, og så er det også dejligt at rense ud i garderoben, samtidig med at man gør noget godt. Det kan jeg godt lide.

Kimono fra LA.

God stil

– Fremhæv altid de gode sider af din figur, sænk skuldrene, og udstrål selvtillid. Selvtillid og positiv energi er god stil, og så er alt andet mindre vigtigt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil, Kendte, Secondhand og Vintage