Pernille Rosenkilde
SPONSORERET indhold

"Lidt selvbruner i ansigtet gør en stor forskel, når man er så lys som mig"

Influencer Pernille Rosenkilde takker sin soulmate for sin nuværende skønhedsrutine, sværger til pink øjenskygge, glimmer eller orange læbestift til fest og dyrker et naturligt, friskt look til hverdag. Hun er opskræmt over nutidens filtrerede skønhedsideal og ønsker sig en lovgivning imod de kunstige glansbilleder.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Privat & PR
05. jan. 2022 | Mode | ALT for damerne

Min morgenrutine … var egentlig ikke-eksisterende, indtil min soulmate – og skønhedsredaktør på Eurowoman – Marie Lodberg sagde på en af vores mange ugentlige gåture: ”Hey, du ser grå ud. Hvad er din morgen- og aftenrutine?”. Hvortil jeg svarede: ”Jeg tror ikke, at jeg har en”. Det blev der lavet om på. Jeg skal være helt ærlig og sige, at jeg ikke er den store beautynørd, og at jeg mest falder for indpakningen. MEN jeg sætter stor pris på gode produkter og har efterhånden lært lidt om alt det, beauty kan, der gør livet lettere, og som giver en god portion mere glød.

At pleje min hud betyder for mig... et roligt space, hvor jeg lægger mobilen fra mig. Nu hvor jeg som fuldtidsinfluencer er MEGET på min telefon, er det rart at gøre noget nærværende, hvor man ser sig selv i øjnene og bruger begge hænder til at kærtegne sit eget ansigt.

Jeg lægger makeup, når... jeg gerne vil være lidt ekstra i hopla. Jeg er ret lys i huden og har lyse øjenvipper, så mascara er som regel et must, hvis jeg ikke vil mødes af ”ej, er du syg?” et par gange om dagen. Egentligt bruger jeg ikke vildt meget makeup og går efter et naturligt look. Et par af de gange, hvor jeg har fået lagt professionel makeup, fik jeg så meget foundation og pudder på, at mine fregner helt forsvandt, og jeg kunne ikke kende mig selv. For mig er makeup ikke en transformation ind i et andet udseende, men en hjælpende hånd til at se lidt mere vågen, frisk og frejdig ud.

Min makeuprutine er... først Chanels Les Beiges Eau de Teint, der giver friskhed og glød inden makeuppen, så solskinspudder fra Tromborg eller Clarins, en flydende rouge fra Glossier i let lyserød eller sart orange, så mascara og en browpen til brynene, så de kan fremstå lidt tydeligere og stritte lidt opad, og en god læbepomade. Føler jeg for at gøre noget vildt, så bruger jeg en kraftig orange læbestift fra Hermès eller giver øjenlågene en omgang pink øjenskygge og guldglimmer.

Den bedste duft for mig er... ”Rain” Fra Marc Jacobs. Den dufter af dengang for 10 år siden, hvor jeg blev forelsket i ham, der endte med at blive min forlovede. En genial sommerduft er også Eau de Soleil Blanc fra Tom Ford. Den tager dig direkte til Italien. Og så Open Sky fra Byredo. Aldrig har jeg fået så mange komplimenter for en duft.

Hvis min hud slår ud, er mit trick at... smøre den med den klassiske fede creme fra Locobase, og så ikke så meget andet end vand og en god nats søvn.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, er... at lidt selvbruner i ansigtet gør en stor forskel, når man er så lys som mig og om vinteren ligner skummetmælk. Efter en dårlig teenageoplevelse med selvbruner havde jeg droppet ideen om, at selvbruner var noget for mig. Men uanset om det er en overnight-serum eller et par dråber i min natcreme en-to gange om ugen, så er det virkelig guld værd.

Nutidens skønhedsideal er... skræmmende. Jeg bliver ked af det, når jeg hører hvor mange unge, der sammenligner sig selv med det, de ser på Instagram og ikke kan gennemskue, hvor meget det er redigeret. Nu kommer jeg til at lyde som en sur, gammel dame, men da jeg var 15 år og usikker og købte et modemagasin, så vidste jeg godt, at jeg åbnede noget, der var mere drøm end virkelighed. Modeller, retouchering, dygtige fotografer og gode vinkler.

Men i dag hvor vi mange gang om dagen æder indholdet på Instagram råt, så har vi ikke paraderne oppe, og vi er ikke klar på at filtrere de indtryk, som vi mødes af. Det er ekstremt farligt, og jeg ville ønske, vi kunne lovgive imod den vanvittige redigering, der finder sted, så man skulle markere billederne, hvis man lavede sin talje mindre, sine ben længere, tænder hvidere, øjne større og hud helt glat og nærmest lysende af glød. Tænk, at skønhedsklinikkerne får flere og flere unge kunder ind, der viser et billede af dem selv med et filter på og beder om at se sådan ud.

Pernille Rosenkildes favoritter:

La_Mer_Lip_Balm.jpg

Hverdagsfavorit 

Lip Balm, La Mer, 500 kr.

EYES Glossier Boy Brow.jpg

Den bedste til brynene

Jeg synes, det er flot med børstede bryn, og Boy Brow fra Glossier er min favorit. Boy Brow, Glossier, 120 kr.

201006__LIMSTY37_LIMESOUFFLê.jpg

Den bedste hårpleje 

Den dufter virkelig himmelsk, og den holder styr på de vilde totter. Lime Soufflé, Less is More, 200 kr.

-formula-b-amazing-space.jpg

Serum (næsten) hver morgen 

Næsten hver morgen bruger jeg et serum. Lige nu er jeg vild med Amazing Spaces Formula B Serum. Formula B Serum, Amazing Space, 525 kr.

GM VITAMIN FACE OIL.jpg

Tid til olie 

Jeg får bare en finere glød i huden, når jeg bruger denne ansigtsolie. Vitamin Face Oil, Woods_Copenhagen, 355 kr.

RAAW_By_Trice_Blue_Beauty_Drops_Highres.jpg

precious-gua-sha-reshaped-heart-amazing-space.jpg

Gua Sha-Fan 

Jeg har fået øjnene op for gua sha-sten, som jeg ellers altid har set lidt skævt til. Men nu hvor jeg har prøvet dem, ved jeg intet bedre end et par gange om ugen at smøre mit ansigt ind i en god olie, sætte min yndlingsserie på og massere ansigtet med stenen, indtil jeg falder i søvn. Precious Reshaped Heart, Amazing Space, 375 kr. Blue Beauty Drops, Raaw By Trice, 650 kr.

Anbefalet til dig