Rikke Agnete Dam
SPONSORERET indhold

"Det er det eneste produkt, der rent faktisk modvirker tør hud på fødderne"

Hun har erkendt, at den bedste tid altid er lige nu. Og så ved Rikke Agnete Dam også, at skønhedseliksir nummer et er søvn, men at rød læbestift og ditto neglelak, duftende bodylotion og en god A-vitamincreme også hjælper på det meste.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Privat og PR
05. maj. 2022 | Mode | ALT for damerne

Min morgenrutine består af… brusebad, bodylotion og hurtig makeup. Håret skal helst være vasket om aftenen, så det kan nå at lufttørre. Jeg har fint skandinavisk hår, så hårtørring slider på det, og jeg har fundet ud af, at det falder smukkest, når det tørrer af sig selv.

For mig betyder det at pleje min hud… at spise – forholdsvis – sundt, drikke vand, få sovet og så ellers sørge for rigeligt med fugt og solfaktor.

Jeg lægger makeup, når… jeg skal på arbejde eller ud en aften. Er jeg bare hjemme eller skal på legepladsen med vores søn, nyder jeg at være makeupfri.

LÆS OGSÅ: "Min makeuprutine er, som hvis du tænker på Kardashians fattige og blege nordiske tante"

Min makeuprutine er... bb-creme fra Karameju, blush fra Kirsten Kjær Weis, sort mascara fra Chanel og måske en rød, mat læbestift, hvor Ruby Woo fra Mac rammer præcis det, den skal.

Jeg plejer mit hår med… Blossom Shampoo og Balsam fra Rudolph Care. Min frisør siger, at hår er som kashmir, så det skal plejes godt. Disse to hårprodukter hverken tynger eller fedter i mit hår.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… fik jeg af min frisør, Joe fra Femte til Højre for fem år siden. Han sagde, at jeg skulle holde op med at få lyse striber. Det havde jeg fået i 20 år, og mit hår var slidt og tørt som hø, så jeg var til sidst nødt til at bruge hårkur som balsam for at få det til at være bare nogenlunde blødt. Det er som om, jeg har fået et helt andet hår, efter jeg har fået min naturlige hårfarve – dobbelt så tykt og sundt og med et andet fald. Det tog tre år, før min egen farve var tilbage, men jeg kan ikke anbefale det nok, hvis man er i samme situation.

LÆS OGSÅ: Josephine Mai: "Det er guds gave til farvet, afbleget og slidt hår"

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden… er en krukke sheasmør. Det eneste produkt, jeg oplever, der rent faktisk modvirker tør hud på fødderne.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… at lade være med at farve dit hår med henna. Hverken den røde eller endnu være: den sorte. Nogensinde. Det er ikke til at få ud, uden dit hår er gult i et år.

Det sted, jeg er i livet, er… det bedste. Det bliver jo næppe bedre end nu, rent skønhedsmæssigt. Ikke at man ikke kan være smuk som ældre end de 46 år, jeg er, men når man kigger tilbage på, da man var 36 år, synes man jo nu, at man så ret godt ud, set med ens 46- årige øjne. Sådan er det sikkert også, når man som 56-årig ser tilbage på, da man var 46. Det skal man huske sig selv på. Så derfor er et godt mantra: Det bliver ikke bedre end lige nu.

LÆS OGSÅ: "Jeg går stort set aldrig ud uden øjenmakeup"

Nutidens skønhedsideal er… heldigvis mere sammensat efterhånden, så man ikke behøver at være en størrelse 36 uden former, men gerne må være den, man er. Selvom der helt klart er hårde idealer at leve op til på sociale medier som Instagram, så spirer den såkaldte kropspositivisme også, og et modemærke som Ganni er god til at vise cool kvinder i mange størrelser.

Det er så vigtigt, fordi man selv som voksen kvinde kan få mindreværd, hvis alle kvinder i modebilledet er tynde. Så bliver det dét, der ser rigtigt ud, og man begynder at synes, at tøj skal sidde, som det gør på en tynd krop for at være smukt. Det er dejligt, at man ikke længere behøver at google et billede af Marilyn Monroe for at se en kvinde med former, man kan spejle sig i.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg holder fri, så jeg har fået sovet, slappet af og trænet. Det kan ses i ansigtet.

Rikke Agnete Dams favoritter:

ansigtscreme.jpg

Natcreme med a-vitamin 

Natcremen, der hedder Ansigtscremen, er en favorit, fordi den indeholder A-vitamin og er skabt af Børsens skønhedsredaktør, Anette Kristine Poulsen, som jeg har nærmest ubegrænset tillid til. Ansigtscremen, Beautyspace, 395 kr.

tromborg.jpg

Den bedste duft for mig

… er ikke parfume, men Aroma Therapy Bodylotion fra Tromborg. Aroma Therapy Bodylotion, Tromborg, 460 kr.

hermes.jpg

Hverdagsfavorit

Neglelak Rouge H, Hermès, 360 kr.

amazing-space.jpg

Nattens mirakelmager

En genial maske, som du sover med. Den trænger nemt ind i huden, og jeg sværger på, at du vågner op med gennemfugtet hud. Det føles som et lille mirakel hver gang. Sleeping Beauty Mask, Amazing Space, 380 kr.

naughty-alchemist.jpg

Ren, ikke skrap

Jeg vil nødigt undvære Nourishing Cleansing Melt fra Beauty Avenue. Den renser huden uden at tørre den ud. Den gør nærmest det modsatte. Nourishing Cleansing Melt, Beauty Avenue, 275 kr.

rudolphcare.jpg

Naturlig sommerglød

Den giver en naturlig sommerglød og er nem at styre, når man blander den i en kropsolie eller bodylotion. A Hint of Summer, Rudolph Care, 345 kr.

Anbefalet til dig