Emili Sindlev sneakers
Foto: Instagram/@emilisindlev | Hop i et par bløde sneakers, hvis det skal være både cool og behageligt.
Eurowoman

Hvilke er sneakers sæsonens fineste?

33 smukke, seje og sjove sneakers

Skal dine sneakers være fra Chanel, Adidas, Nike eller Puma? Vi elsker sneakers, og her er dem, der vil klæde alle. Selv den elegante dame.

Af Kristian Hindø-Lings 18.dec.2017 Mode

At være praktisk og følge moden hænger ikke altid sammen, men sådan er det heldigvis ikke, når det kommer til sneakers. Vores fødder kan glæde sig over, at sneakers bevarer deres genvundne position som folkets foretrukne fodtøj. Et par lækre sko af den sportslige slags, er nemlig som en god ven, der altid er til at stole på!

LÆS OGSÅ: 11 typer: Det siger dine sneakers om dig

De giver noget afslappet og smart til hvilket som helst sæt, og så er de behagelige, som intet andet. Faktisk så behagelige og moderigtige, at selv de største modehuse som Balenciaga, Louis Vuitton og Céline, har lanceret deres versioner af det lækre fodtøj.

Emili Sindlev i sneakers fra Nike.

Klassiske sportsmærker som Adidas, Nike og Puma hænger stadig ved, og er gennem de seneste sæsoner kommet godt med på tendensen (heldigvis for pengepungen!), og sørger for sneakers her, der og alle vegne.

Hvilket materiale passer bedst til sæsonen? Og skal den være sporty eller klassisk? For at du ikke drukner i det store udvalg af sneakers, har vi samlet en liste med de bedste par til dig her. Og vi kan afsløre, at hvad enten du er til luksus, budget eller blot sværger til de klassiske sneakers-mærker, er der masser af lækre detaljer, ruskind og fine farver at spotte. Vælger du et par i læder, er de tilmed varme nok og eksklusive i deres udtryk. Så hvorfor ikke investere i et par?

Bonustip: Brug dem til en kjole for at tone den lidt ned eller vælg et par med masser af farve for at gøre dit outfit mere feminint og finurligt og tag dem så på på job, traveturen, fritidsaktiviteter – ja selv til fest, hvor der skal danses en del.

Her får du 33 seje sneakers:

Loewe, 3.400 kr.

Stine Goya, 1.600 kr.

Ecco, 1.200 kr.

Maison Margiela hos Stylebop, 5.400 kr.

Reebok hos Ellos, 750 kr.

Stella McCartney for Adidas, 1.700 kr.

Samsøe Samsøe, 1.300 kr.

Shrimps for Ganni, 2.600 kr.

Converse, 750 kr.

Nike hos Stylebop, 950 kr.

Chanel, pris på forespørgsel.

Vagabond hos Boozt, 800 kr.

FitFlop, 1.350 kr.

Filling Pieces, 1.500 kr.

Off-White hos MyTheresa, 3.700 kr.

Superga, 800 kr.

Reebok, 1.100 kr.

Fenty by Rihanna for Puma, 1.200 kr.

Common Projects, 2.700 kr.

Nike, 1.500 kr.

Prada, 3.700 kr.

Adidas, 750 kr.

Tommy Hilfiger, 1.000 kr.

Adidas, 1.000 kr.

Vans hos Zalando, 750 kr.

Mulberry, 2.400 kr.

Filling Pieces, 1.700 kr.

Puma, 1.000 kr.

Saint Laurent, 3.400 kr.

Hermès, 6.000 kr.

New Balance hos Zalando, 750 kr.

Gucci, 4.100 kr.

Billi Bi hos Zalando, 1.000 kr.

Run Forrest Run!

Hvilke sneakers skal du vælge?

Hvis du stadig er i vildrede, og ikke ved, hvilke sneakers du skal vælge, så har vi lavet en oversigt med de vigtigste kategorier af de behagelige sko, så du kan finde frem til hvilke sneakers DU skal gå efter.

  • Et sikkert valg. Hvis du vil gå den sikre vej, kan du altid investere i en klassiker. Det kunne være Adidas Stan Smith, Pumas Suede Classic eller Nikes Air Force One. Ligegyldigt, hvad tendenserne siger, så vil du med et simpelt farvevalg og god pleje af dine sneakers kunne bruge disse igen og igen. De passer til alt. Vi lover dig det.
  • Skater-favoritterne. Misforstå os ikke. Du behøver ikke et skateboard, hullede jeans eller en kasket for at være til denne model. Tværtimod, så har vi set de klassiske skater-favoritter på gaden, når modeugerne har været oppe over, igennem de sidste par år. Især Vans Sk8 Hi-model har vundet frem. Den er tilpas skateragtig og har nærmest ikke ændret udseende, siden den kom på markedet, og det er noget, vi er mange, der kan lide.
  • Hvid som sne. Hvide sneakers er stadig ikke til at komme udenom, og bestemt ikke de klassiske af slagsen. Der er noget sofistikeret og stilet over et par helt hvide sneakers, og ikke så underligt, så har den simple udgave fået et stort comeback. Du kan finde de hvide sneakers hos alle dine favoritmærker, og når du har fundet dem, så brug dem til et par ankelkorte jeans for et cool, drenget look.
  • Gengangerne. Hvis du er til retro, når du skal købe nye sneakers, så er de gamle favoritter et alletiders bud. Og så er de endda til at betale. Mange af dem, vil du kunne huske fra 1990’erne, og det er netop pointen. Både Nike, Reebok og de andre sneakers-mærker med et stærkt bagkatalog går retro-vejen og har genfundet modeller fra arkiverne. Måske Nikes Air Max 97, Reeboks Club C 85 eller Adidas’ Superstar vil være perfekte til dig, der elsker en god historie, som aldrig går af mode.
  • Løbeskoene. Pas godt på fødderne, også når du ikke træner. Den klassiske løbesko har igennem de sidste mange sæsoner været et hit hos mange af Danmarks stilikoner, og kvinder som designer Barbara Potts, model Emma Leth og guldsmed Sophie Bille Brahe har alle tyet til de nærmeste maskinelle løbesko, som også sagtens kan bruges som en behagelig hverdagssko, når der skulle nyt til. Den har selvfølgelig en fantastisk komfort og giver kant!
  • De langskaftede. Ja, det lyder ikke kønt, men hvis du parrer et par sneakers med en vandrerstøvle og fjerner allergroveste elementer, så har du de langskaftede sneakers, der blandt nogle kaldes en ”SneakerBoot”. Gode til dig, der ikke er tosset med traditionelle og til tider meget tunge vinterstøvler, men samtidigt ikke går på kompromis med komfort og praktikaliteterne ved en støvle.
  • De funky. Kan du ikke helt vende dig til tanken om, at smide de høje hæle, men er stadig på jagt efter komfort? Så er det måske en funky udgave, du skal gå efter. Giv den gas på farver, glimmer og sjove materialer. Der er nemlig masser af point at hente, hvis du finder de rette, der passer til din stil.

Henter...