Ny taske fra Balenciaga ligner en IKEA-pose
SPONSORERET indhold

Taske fra populært modehus ligner en IKEA-pose

Men prisen er en helt anden.

Af:: Susanne Baden Jensen Foto: Fotocollage: Swan Gallet/WWD/REX Shutterstock/IKEA Presse
19. apr. 2017 | Mode | Eurowoman

Bedst som vi troede, at IKEAs ikoniske blå poser kun var egnet til at slæbe varer hjem fra møbelhuset og bære rundt på ens beskidte vasketøj, viser det sig nu, at det kan være den seneste tasketrend.

I hvert fald hvis man skal tro det spansk-franske high fashion brand Balenciaga. På deres webshop kan du nemlig købe en såkaldt "bleu sulphate" til den nette sum af 2.145 dollars – svarende til små 15.000 danske kroner. Gisp!

Men Balenciagas blå shopping-taske har fået internettet til at reagere grundet den slående lighed med netop IKEA-posen FRAKTA - som du herhjemme kan købe for 5 kroner. 

IKEA har selv reageret på historien med et smil.

– Vi er meget smigrede over, at Balenciagas taske ligner IKEAs ikoniske bæredygtige blå taske til 99 cents (amerikansk pris, red.). Intet slår alsidigheden af en stor blå taske, skriver den svenske møbelgigant i en mail til Today.com.

På din næste tur til IKEA skal du måske overveje at købe en ekstra af de ikoniske blå IKEA-poser med hjem – i hvert fald, hvis du gerne vil være med på modebølgen.

ALT.dks digitale moderedaktør Kristian Hindø-Lings peger på, at Balenciaga i deres seneste kollektioner netop har dyrket "hverdagsprodukter".

- De seneste sæsoner med den nye kreative direktør, Demna Gvasalia, har Balenciaga overrasket med kreationer, der hylder ikoniske hverdagsprodukter som netop IKEA-posen, thailandske markedsposer og marokkopuden. Kollektionerne ser tilpas simple ud på overfladen, men man skal ikke tage fejl af hverken kvalitet eller funktionalitet.

Du kan se Balenciagas tasker her