Tomater indeholder lycopene, som kan virke forebyggende mod lunge- og mavekræft. Ved at spise stegte tomater langsomt med en smule olivenolie på øger du optagelsen af lycopene, da det er fedtopløseligt
GULERØDDER + PINJEKERNER = STYRKER IMMUNFORSVARET
Gulerødder er en god kilde til A-vitamin, som kan styrke din modstandskraft over for bakterier. Tilsæt zinkholdige pinjekerner i din salat, så kan A-vitaminet bedre omdannes.
TUNFISK + BROCCOLI = BESKYTTER MOD KRÆFT
Tun er en god kilde til selen, der øger produktionen af kræftbekæmpende enzymer. De samme enzymer øges endnu mere af fytokemikalier (renser cellerne for giftstoffer) i broccoli. Faktisk er det 13 gange så effektivt mod produktionen af kræftceller at spise de to ting sammen som at spise dem hver for sig.
SARDINER + SOLSIKKEOLIE = PASSER PÅ HJERTET
En undersøgelse, omtalt i The American Journal of Clinical Nutrition, har vist, at den betændelsesbekæmpende del af Evitaminet bliver forøget med 20 procent af co-enzymet Q10, som sardiner indeholder meget af. Hvorimod solsikkeolie er rig på E-vitamin.
HVIDLØG + FENNIKEL = GOD ÅNDE
Hvidløg anses generelt for at være meget sundt, men det indeholder svovlholdige stoffer, som kan give dårlig ånde. Fennikel kan neutralisere hvidløgsånde ved at øge spytproduktionen. Prøv at tilsætte fennikelfrø til gryderetter eller lignende, når du bruger hvidløg i maden.
Annonse
TE + KAGE = HJERNEBOOSTER
Sort te er rig på polyfenoler (en bestemt slags antioxidanter), mens margarinen (i kager) indeholder mange flerumættede fedtstoffer. Forskere på universitetet i Barcelona har fundet frem til, at mus, der spiser en kost med store mængder af begge dele, producerer flere hjerneceller
YOGHURT + FINTSKÅRNE MANDLER = AFSTRESSENDE
Når yoghurt og mandler bliver spist sammen, giver de en mængde lysin og arginin, to aminosyrer, der hjælper med at bekæmpe stress og anspændthed. Japanske undersøgelser har vist, at personer, der havde spist de to ting sammen, følte sig roligere og mere afslappede.
POCHERET ÆG + SPINAT = SUNDE KNOGLER
Spinat er rig på kalk, mens æg indeholder D-vitamin, som bruges til at optage kalk. Uden hjælp fra D-vitaminet „stjæler” din krop kalk fra depoter i skelettet, hvilket kan svække knoglerne.
SPINAT + SESAMFRØ = SÆNKER BLODTRYKKET
Japanske undersøgelser har påvist, at sesamfrøenes indhold af sesamin hjælper kroppen med at optage E-vitamin i spinat, hvilket så igen beskytter mod hjertekar- sygdomme.
CHIPS + EDDIKE = LÆNGERE MÆTHEDSFORNEMMELSE
Studier på universitetet i Arizona har vist, at man ved at tilsætte eddike til en kulhydratholdig spise som f.eks. chips kan begrænse stigningen af blodsukkeret efterfølgende.
Annonse
BLOMKÅL + RUCOLA = BESKYTTER MOD KRÆFT
Enzymet myrosinase, der findes i bl.a. rucola, bliver særlig aktivt, når det spises sammen med korsblomstrede grønsager som f.eks. blomkål. Kombinationen øger produktionen af fytokemikalier, som renser cellerne for giftstoffer og derved hjælper med at forebygge kræft.