Onani
SPONSORERET indhold

Det sker der i kroppen, når du onanerer

Find ud af hvad der sker i kroppen, når du onanerer.

Af: Christina Bølling
03. okt. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

Hjerne
Menneskets vigtigste erogene zone sidder mellem ørerne, så det er din hjerne, nærmere bestemt præfrontal cortex, du stimulerer, når du tilfredsstiller dig selv. Hjernescanninger afslører, at 30 (!) forskellige områder af hjernen oplyses, når en kvinde arbejder sig fra "normal" til "orgasme". Blandt de områder, der er involveret er området for berøring,belønning og smerte.

Hormoner
Hvad angår hormoner, er det at tilfredsstille dig selv lige så sundt som en løbetur eller yoga. Hjerterytmen stiger, blodgennemstrømningen øges og både i ophidselsesfasen og under orgasmen frigiver kroppen hormoner. Et af de vigtigste er dopamin, en neurotransmitter i hjernen, som får os til at føle os lykkelige og opstemte. Ikke overraskende udløses store doser af dopamin under sex, og det kan reelt set være afhængighedsskabende. Også kærlighedshormonet oxytocin, der fremmer, at man knytter bånd med sin partner, frigives, når du har sex med dig selv.

LÆS OGSÅ: 13 anderledes måder at meditere på for dig, der ikke gider sidde i skrædderstilling

Smerte
Orgasme virker som et festfyrværkeri i hjernen, hvor område efter område på skift oplyses. I lighed med bevidsthedsudvidende stoffer har masturbation også en smertelindrende effekt. Det virker både her og nu og på lang sigt, fordi det "træner" de centre af hjernen, som har med kontrol af smerte at gøre, viser undersøgelser fra Rutgers University i New Jersey. Det er så effektivt, at mennesker med kronisk smerte anbefales onani.

Bækkenbund
Hvorfor ikke slå to kedelige ting sammen? For eksempel tandbørstning og knibeøvelser.
Den bedste træning af bækkenbunden er en orgasme eller to. Kvinder kan i modsætning til mænd få to-tre orgasmer i træk og sammentrækningerne er effektiv bækkenbundstræning. De hurtige kontraktioner kommer med ca. 0,8 sekunders intervaller og omfatter skede, underliv og anus – og kvinder får typisk ca. seks til ti kontraktioner per orgasme, mens mænd "kun" får fire til seks. Kvinder er ca. 10-20 minutter om at nå klimaks, og set i lyset af, at den typiske mand får udløsning efter to-tre minutters sex, er det måske godt at have en finger med i spillet selv...

Samleje
Der er ca. 5-10 pct. kvinder, der er aorgasmiske (de kan ikke få orgasme, red.) og kun 25 procent af alle kvinder oplever orgasme alene ved penis i skeden. En god grund til at masturbere (eller "klitra", som svenskerne er begyndt at kalde det, red.) er, at det giver bedre sex med en partner at have et hedt forhold til sig selv og især til sin klitoris. 72 pct. af alle kvinder mellem 25-29 år har opnået klitorisorgasme ved at tilfredsstille sig selv. Til gengæld var det kun 13 pct. af de adspurgte kvinder, der havde onaneret indenfor den sidste uge, mens det var 44 pct. af mændene.


LÆS OGSÅ: Tjek, om du spiser for meget protein 

LÆS OGSÅ: Det betyder dine gener for din vægt 

LÆS OGSÅ: Spis dig fra overvægt og hudproblemer med anti-inflammatorisk kost