sponsoreret indhold
Få hjælp til behandling af depression
SPONSORERET indhold

Få hjælp til behandling af depression

Vi kan alle have svære perioder med dårligt humør, men en depression er anderledes. Man er ramt af en gennemgribende nedtrykthed, manglende interesse eller energi. Og fælles for mennesker med en depression er, at de ikke bare kan tage sig sammen og være glade eller tænke anderledes.

Foto: Getty Images
28. sep. 2022 | Sundhed

Det kan derfor være en rigtig god idé at søge hjælp hos professionelle, som kan hjælpe med at sætte ord og følelser på baggrunden for depressionen.

Vi præsenterer her en række professionelle behandlere, som gennem udredning, behandling og terapi kan hjælpe både børn, voksne og familier gennem de svære perioder.

Individuel udredning og behandlingempano.jpg

Empano tilbyder individuel udredning og behandling til både børn, unge og voksne. Hos Empano arbejder de ikke med standardforløb, men alle forløb er individuelle og indledes med en grundig udredning hos speciallæge og fagteam.

Deres læger er specialister i at afdække, hvad den enkelte har behov for - og i at sammensætte det rette behandlingsforløb.

Deres mål er at hjælpe dig eller dit barn til at få rette hjælp på rette tidspunkt - i trygge rammer.

Hos Empano kan du henvende dig uden en henvisning fra din læge, og du er også velkommen med en sundhedsforsikring.

Hypnoseterapi med fokus på både det bevidste og underbevidste sindhypnose.jpg

Hypnoseterapi Vejle består af 5 erfarne hypnoseterapeuter med hver deres specialeområder.

Klienter, som opsøger Hypnoseterapi Vejle, er eksempelvis klienter med depression, angst, stress, OCD og spiseforstyrrelser.

"Når terapi-formen er så effektiv, så er det bl.a. fordi vi arbejder med årsagsterapi", fortæller indehaver Louise Bohnstedt og fortsætter: "Vi arbejder ikke kun med det analytiske, bevidste sind, men også med underbevidstheden hvor vi hurtigt kommer ind til kerne-problematikken og får fat i de uhensigtsmæssige overbevisninger og leveregler, klienten har, og som ligger til grund for problematikken. Det kan f. eks. være overbevisningen "Jeg er ikke god nok" samt undertrykte følelser som angst, vrede og skam", fortsætter Louise, som også er uddannet psykoterapeut.

Forløbene strækker sig typisk over 2 – 5 sessioner.

Læs mere på Hypnoseterapi-vejle.dk eller på Facebook.

Få nøglen til et bedre livSøe.jpg

Depressionen kan aktiveres af for meget tilpassethed og pres. ”Nøglen” til helbredelse sker, når den deprimerede og de pårørende lærer, hvad de kan gøre anderledes.

Lene Søe arbejder med familie- og parterapi i Risskov nord for Århus. Hun ved hvilken betydning det har, når et familiemedlem bliver ramt af en depression. Symptomerne viser sig eksempelvis med gråd, trykket stemning, manglende lystfølelse samt træthed. De involverede kan få oplevelsen af, at de gør noget forkert.

Lene Søe har en særlig evne til at sætte ord og følelser på den svære kommunikation, hvilket gør det lettere for parret at forstå, hvordan de kan håndtere det fremadrettet.

Få værktøjer til at tænke mindremaikenlykke.jpg

Metakognitiv psykologklinik ved Maiken Lykke er psykologer specialiseret i behandling af depression, angst, stress, PTSD og OCD med metakognitiv terapi. 

“Grunden til, at 80% bliver kureret for deres psykiske lidelse med metakognitiv terapi er, at vi arbejder med at fjerne lige præcis de mekanismer, der, via forskningen, har vist os, holder liv i angst og depression. Dette er blandet andet overtænkning, som klienten hjælpes til at få under kontrol” beskriver indehaver Maiken Lykke. 

Et forløb varer typisk 5-10 sessioner, og både i klinikken og ved online terapisessioner vil klienten opleve et trygt rum med nærvær, evidensbaseret viden og høj faglighed.