Fakta om antiinflammatorisk livsstil & kost
Bliv klogere på den antiinflammatoriske kosttrend.
SPIS DIG RASK
Det betyder din livsstil: En lang række livsstilssygdomme som f.eks. kræft, gigt og sukkersyge opstår ofte som følge af kroniske betændelsestilstande (inflammation) i kroppen. Det sker bl.a., hvis du igennem længere tid er stresset, i søvnunderskud, ikke motionerer regelmæssigt og spiser forkert.
Kosten er en afgørende faktor i den antiinflammatoriske livsstil. Undersøgelser viser, at jo mere opmærksom du er på at spise så mange af de gode antiinflammatoriske madvarer som muligt − og så få af dem, du bør undgå − jo stærkere bliver din krop, og jo bedre kan den håndtere perioder med stress, søvnunderskud og manglende motion.
ANTIINFLAMMATORISKE MADVARER:
- Fede fisk som laks, makrel og sardiner
 - Ekstra jomfruolivenolie
 - Ingefær
 - Avokado
 - Mørkegrønne grønsager som f.eks. grønkål, palmekål, broccoli og spinat
 - Valnødder i gode mængder og mandler i lidt mindre mængder
 - Tomat
 - Krydderurter
 - Rødbede
 - Gurkemeje
 - Hvidløg
 - Løg
 - Bær, især blåbær, hindbær, solbær og kirsebær
 - Fuldkorn
 - Quinoa, hvis den er renset helt fri for saponin
 
DET SKAL DU UNDGÅ:
- Industriforarbejdet mad
 - Sukker
 - Raffineret mel
 - Kød fra firbenede dyr, som er inflammatoriske, hvis du indtager det dagligt. Så reducér dit indtag kraftigt
 - Olier som f.eks. vindruekerneolie, tidselolie og solsikkekerneolie
 - Mælkeprodukter, især fra komælk. Fedtfattige mælkeprodukter i små mængder er o.k., hvis man tåler dem
 
Vil du læse mere om antiinflammatorisk livsstil og kost: Martin Kreutzer og Anne Larsens bog, „Antiinflammatorisk kost”.