Sådan får du orgasme - hver gang

Foto: Getty Images Daisy Løvendahl giver gode råd her.

Sådan får du orgasme - hver gang

Mange kvinder får ikke orgasme. Slet ikke sammen med deres partner. Det er normalt. Så der er intet galt med dig, hvis det store O ikke sker hjemme i dobbeltsengen. Men ønsker du dig den oplevelse, så er det fuldt forståeligt og opnåeligt. Læs med, når Daisy Løvendahl støtter en kvinde i at finde sin lyst og erobre sit klimaks

Egentlig skulle vi ikke have talt om lyst. Eller sex. Og slet ikke orgasmer. Vi skulle tale om jobskifte. Om overvejelserne om at skifte det sikre job med pension ud med en tilværelse som selvstændig. Henriette havde kontaktet mig, fordi hun gerne ville bruge det at være tæt på 50 år og have mere frihed, nu hvor børnene er store, til at gøre noget for sig selv. Hun ville gerne udvide sit netværk, sin horisont, tage springet, ryste posen og give slip på alt det trygge og forudsigelige og gå efter noget mere passion.

Da hun talte om passion, blev hun helt lysende i øjnene, og jeg kunne ikke lade være med at spørge, om der var andre områder i hendes liv end arbejdslivet, hvor hun ønskede mere passion, og så røg det ud af hende:

"Jeg vil også gerne have store, våde, vilde orgasmer!"

Lige da hun havde sagt det, så hun helt forskrækket ud, men så lo vi sammen, for de ord var kommet helt nede fra maven. Eller helt ærligt. Så kom de længere sydfra end maven.

Din nydelse er livsvigtig

Under de næste samtaler talte vi om arbejdsliv, men vi kom også hele tiden tilbage til orgasmerne og følelsen af, om det er okay at gå efter noget – bare fordi man har lyst.

Henriette sagde: "Jeg har brugt hele mit liv på at gøre det rigtige. På at have topkarakterer, være en god mor, en virkelig god mellemleder, en forstående kone, og selvom jeg nu vil mere, så er der en stemme i mit hoved, der fortæller, at jeg er egoistisk, når jeg vil mig selv, og at det er latterligt at tale med en professionel om sit intime liv."

Jeg spørger nysgerrigt ind til det, hun siger: Hvorfor er det latterligt at ønske sig mere passion, mere nydelse og orgasmer?

Henriette får tårer i øjnene, da hun svarer:

"Fordi det jo bare handler om mig."

Læs også: ”Han er en god mand, men jeg kan ikke undvære suset fra sex”

"The orgasm gap"

En gruppe forskere fra “The Archives of Sexual Behavior” i USA publicerede i 2017 et stort studie med 52.000 deltagere af forskellige køn og orienteringer. Studiet viser, at 95% af heteroseksuelle mænd næsten altid får orgasme, når de har sex, hvorimod kun 65% af heteroseksuelle kvinder næsten altid får orgasme. Det betyder, at 30% kvinder, der dyrker sex med en mand, får en markant anderledes oplevelse. Om de får mindre nydelse er svært entydigt at konkludere, for ikke alle kvinder opfatter orgasme som centralt for deres tilfredsstillelse, men uanset det – så er det et stort skel.

Du er vigtig

Da Henriette siger det, bliver jeg blød om hjertet. For jeg forstår. Jeg har mødt så mange kvinder, der gav alt til alle andre, men som simpelthen ikke formåede at give sig selv det, de har lyst til og brug for. I det mest intime og private, som sexlivet er, men også ude i verden. For vi er meget mere vant til at opfylde alle andres behov. Og så kan vi ikke gå efter det nye job eller skabe et fristed i sommerhuset eller hvad end, vi drømmer om.

Så jeg laver en ”Du er vigtig”-bootcamp til Henriette. Hun kommer jævnligt igennem et år, og vi taler om – og jeg giver hende redskaber til – at løfte sit liv. Og vi begynder med orgasmerne. Vi joker med, at når hun kan komme, som hun drømmer om – så kan hun komme alle steder hen med sit arbejdsliv.

Læs også: "Jeg får mere ud af sex med mig selv end med min kæreste"

Første skridt er at lære hendes egen krop og nydelse at kende. Så hun begynder at dyrke et sanseligt rum med sig selv. Et rum, der ikke handler om noget andet end selvkærlighed. Hun lukker sin mand ude, og han respekterer, at det er hendes rejse. Hun rører ved sin krop, som om hun ikke kendte den. Som om hendes hænder var drømmeelskerens, der bare forguder hende.

Hun begynder at få mere nydelse, mere lyst, at have mere sex, som hun inviterer til, med sin mand og med tiden også at få de ønskede orgasmer. Da vi siger farvel efter vores sidste samtale, giver hun mig et kram og siger: – Jeg skal til jobsamtale i næste uge. Vil du heppe på mig i tankerne på torsdag? Jeg smiler. Der er ikke noget, jeg hellere vil.

5 veje til en happy ending

1. Orgasme er desserten

Før vi bliver mere konkrete og taler om orgasme, så lad mig først sige en ting. Orgasme er ligesom en god dessert. Det er vidunderligt og kan afslutte et måltid på den dejligste måde, men det kan ikke – og skal ikke – erstatte virkelig god mad. Så hvis du vil have mit råd, så er det vigtigste måltidet. Spis mad, der er nærende og lækker. Nyd din dessert. Men lad være med at få hele måltidet til at handle om at komme til desserten.

2. Din nydelse er din læremester

Når jeg taler med kvinder om at erobre deres nydelse, oplever jeg, at de vokser i alle dimensioner af deres liv. Lyt lige med her. Når du hele tiden styrter rundt og pleaser andre i alle dele af dit liv, så er det megasvært at mærke dig selv. Og det er megasvært for din krop at give dig vilde, våde orgasmer, når du er helt stresset og fokuseret på alle andre. Så genvejen til mere af alt det dejlige er selvkærlighed. Lad din nydelse være din læremester. Den ved, hvad du har brug for.

3. Det her er håndarbejde

Der kommer et tidspunkt i enhver kvindes liv, hvor hun må i gang med håndarbejdet. Hvor hun må låse døren til soveværelset, finde glidecremen frem og gå i gang. Jeg anbefaler sensuel musik, god tid og smil på læberne. Det må gerne være dejligt. Faktisk skal det være dejligt. Så hvis det, der er dejligt i dag, er at røre dine ømme skuldre, så gør det. Vi har al den tid i verden, du har brug for. Der er ingen regler. Ingen krav. Ingen forventninger. Lad dine hænder forkæle dig.

4. Øvelse gør mester

Undersøgelser viser, at de fleste kvinder kan få orgasme med sig selv, når de giver sig selv det, deres krop kalder på. Øv dig. Det er ligesom at lære at cykle. Supersvært når man er nybegynder og tror, man mister balancen og falder. Easy peacy når du har rytmen. Husk at din krop er en ret vigtig faktor i det her. Du kan ikke tænke dig til det. Så der er ingen vej udenom at ryste hofterne, trække vejret med lyd på, stønne lidt og lege. Alt det du måske ellers ikke har tid til. Nu tager du dig tiden.

5. Uddan din elsker

Hvis du har læst faktaboksen i denne artikel, så ved du, at mænd generelt får mange flere orgasmer, når de har sex med kvinder end omvendt. De tal, tror jeg faktisk, ærgrer ret mange mænd. Jeg møder mange mænd, hvis dybeste ønske er, at deres partner skal nyde det, de gør sammen. Så uddan ham. Vis ham, hvad du kan lide. Guide ham. Det føles måske svært eller pinligt, men at gå glip af gensidig nydelse er tragisk. Så fuck om det er pinligt. Tal med ham. Han vil elske dig for det.

Daisy Løvendahl

Daisy Løvendahl er personlig rådgiver, parterapeut, forfatter og har en kandidatgrad i filosofi og kommunikation samt uddannelse som coach, klinisk sexolog og parterapeut. Hun har stor erfaring med at guide sine klienter gennem det moderne livs udfordringer, så der er plads til både kærlighed, familie og karriere. Læs mere på Daisylovendahl.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Sex, Psykologi og Orgasme