Sådan påvirker alkohol dit ansigt
SPONSORERET indhold

Sådan påvirker alkohol dig

Det har store konsekvenser for dit ansigts udseende, hvis du drikker mere end to genstande om dagen. Læs, hvilken betydning alkohol har for dit udseende.

Af: Jo Brand Foto: Bulls. Billedbehandling: Flemming Roland
07. maj. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Hvis du drikker mere end to genstande om dagen i ti år...

Hævet ansigt
– Alkohol er en gift, så hvis du drikker store mængder alkohol, sker der jo en forgiftning af kroppen, hvilket betyder, at kroppen vil forsøge at skille sig af med den, siger kosmetolog Laura Bonné og fortæller, at det i praksis kan betyde, at kroppen ophober væske, hvilket kan give hævelser i bl.a. ansigtet.

Sådan takler du skaden: – Sørg for at drikke masser af væske i form af vand, urtete og usødet saft og spis rigelige mængder af økologiske grøntsager og frugt, så alkoholen bliver skyllet ud af kroppen, siger Laura Bonné, der også råder til, at du lader være med at spise for meget salt, da det binder væsken i kroppen.

Rødmosset hud
Nogle mennesker har ifølge hudlæge og dr. med Erik Obitz deres blodkar liggende yderligt i huden, hvilket gør dem udsat for at blive rødmossede, når de drikker.

– Alkohol udvider blodkarrene, og derfor bliver du gerne lidt rødere i huden, når du drikker. Men hos de fem procent af befolkningen, der lider af rosacea, bliver blodkarrene så udspilede, at man kan se dem, og derudover har de en tendens til at blive helt kobberrøde i hovedet, fortæller han.

Sådan takler du skaden: – Når du holder op med at drikke, vil rødmen aftage, og ellers kan man brænde de røde blodkar væk med laser- eller lysbehandling, siger Erik Obitz og fortæller, at en sådan behandling koster fra 1.200 kr. og opefter.

Rynker
Alkohol virker ifølge hudlæge Erik Obitz dehydrerende på huden, og en dehydreret hud fører flere rynker med sig.

– Især når du kommer op omkring de 40-50 år, kan du se, at huden kommer til at se kedelig og mere rynket ud, efter du har drukket. Men kun indtil alkoholen er ude af kroppen, derefter vil den blive sig selv igen, siger han, der dog mener, at alkohol i samspil med en dårlig livsstil kan spille en rolle for den generelle udvikling af rynker.

– Der er ikke nogen forskning, der peger på, at alkohol i sig selv skulle give rynker, men hvis du har et stort alkoholforbrug, er der jo også sandsynlighed for, at du generelt lever usundt, og det spiller selvfølgelig en rolle for din hud. Huden er jo det største organ, og hvis kroppen generelt er i dårlig stand, vil du også kunne se det på den, siger han.

Hvad det præcis får af konsekvenser, er ikke til at sige, fortæller Laura Bonné.

– Når huden bliver nedslidt og ældet på grund af dårlig livsstil, vil resultatet oftest være individuelt, hvad enten du har tendens til kragetræer, kalkunhals eller tunge øjenlåg, siger hun.

Sådan takler du skaden: – Når du først har fået den slags rynker, hjælper ingen opstrammende cremer, så der skal kosmetiske indgreb til. Kroppen kan dog også til en vis grad gendanne sig selv. Men det tager lige så lang tid at genopbygge kroppen, som det har taget at skade den, siger Laura Bonné, der derfor råder dig til at forebygge frem for at behandle.

LÆS OGSÅ: Sådan påvirker sukker dit ansigt