5:2-kuren

Foto: Klaus Rudbæk Sabina testede 5:2-kuren. Se her, hvordan det er gået et år senere.

5:2-kuren et år efter

Vi har testet 5:2-kuren, men holder den stadig et år efter?

Sabina testede i februar 2017 5:2-kuren. Hun syntes, at kuren var nem at gå til, den krævede dog planlægning og standhaftighed. Men hvordan går det her et år efter?

Konklusion efter testugen:

“I løbet af de syv dage tabte jeg 2,5 kilo, og jeg følte mig godt tilpas i min krop. Kuren var let at gå til, fordi opskrifterne bestod af madvarer, som jeg godt kan lide. Det sværeste var klart den mentale udfordring i at skulle faste. Det var hårdt – men ikke FOR hårdt, og det var interessant at mærke sulten. Jeg blev mere opmærksom på min krops signaler: Er jeg reelt sulten, eller er det bare, fordi jeg er vant til at snacke? Det kræver lidt tid og overskud at følge kuren, fordi du er nødt til at planlægge, hvordan du får din mad på fastedagene. 5:2 er alt i alt en god måde at få kostvanerne på ret kurs, og jeg kunne sagtens finde på at gøre det igen.”

I dag:

“Jeg brugte principperne de første par måneder, efter jeg havde testet 5:2 kuren, men jeg havde svært ved at holde fast i fastedagene. Det skyldtes blandt andet, at jeg træner 4-6 gange om ugen og nogle gange to gange om dagen, så energimæssigt kom jeg i underskud, og det var hårdt. I et stykke tid fastede jeg en enkelt gang om ugen, men til sidst røg jeg helt ud af det.

Grundtankerne ligger der dog, og jeg bruger stadig opskrifterne, fordi de er meget lette at gå til. Jeg er også blevet meget bevidst om, hvor meget mad jeg indtager i løbet af en dag. De kalorier, som jeg ikke tænker over, de tæller jo også. Kuren er meget nyttig, hvis du skal opnå et vægttab inden for kort tid, men for mig er den for svær at leve efter hele tiden. Overskuddet er der ikke helt i hverdagen. Jeg kunne dog godt finde på at bruge kuren et par uger, hvis jeg trængte til at tabe et par kilo til en særlig lejlighed.”

Læs også: Sabina tester 5:2-kuren: "Er jeg reelt sulten, eller er det bare fordi, jeg er vant til at gå og snacke?”

Læs også: Louise Bruun om 5:2-kuren: “Du får et bedre helbred af at faste”

Læs også: 5:2-kuren: Eksperterne guider dig gennem fordele og ulemper

5:2 KUREN

TESTET AF: Sabina Larsen, 32 år, kontorelev hos Rigspolitiet.

TESTET: Februar 2017.

KUREN LOVER: 5:2-kuren er udviklet af den engelske læge og videnskabsjournalist Michael Mosley i 2012. På kuren faster du let to dage om ugen, hvilket for kvinder betyder, at de maksimalt må spise 500 kalorier om dagen. De to fastedage må ikke ligge i forlængelse af hinanden. Du bestemmer selv, hvor mange måltider du fordeler de 500 kalorier på, samt hvilken slags mad du spiser. Væske kan du drikke, som du ønsker, bare det ikke indeholder kalorier. Ugens fem resterende dage kan du spise, som du plejer.

Se, hvad vi ellers skriver om: Slankekur og 5:2 kuren