18 uundværlige apps til din storbyferie
SPONSORERET indhold

18 uundværlige apps til din storbyferie

Hvorfor fylde kufferten op med guidebøger og slås med folde-ud-kort? Din ferie bliver meget sjovere – og håndtaksen meget lettere – hvis du i stedet downloader en af de mange rejse-applikationer, der guider dig gennem de fedeste storbyer. Vi har fundet 18 apps, du kan bruge på din næste storbyferie.

Af:: Tilde Mariann Andersen Foto: Bulls
27. apr. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

3 apps der virker hvor som helst  Yelp
”Yelp” er guld værd, når du står I en fremmed storby og mangler et godt tip til, hvor du finder den bedste morgenmad, byens lækreste burger, eller en velbrygget kop kaffe. App’ens anbefalinger bygger på anmeldelser fra lokalt kendte brugere, og den har ry for at være den bedste af sin slags. Og så virker den i de fleste europæiske og amerikanske storbyer.Airbnb
Ved du ikke, hvor du skal bo på din næste ferie? Med app’en ”Airbnb” finder du de lækreste private ferieboliger til utroligt rimelige priser. Her er alle typer af boliger; alt lige fra den charmerende, lille studielejlighed i Paris til den lækreste private ferieø. Sidst nævnte er dog ikke helt billig.Weather+
Selvfølgelig skal du også være opdateret på vejret, inden du sætter dig tilrette i flyet, så du ved, om du skal have regntøjet, halstørklædet eller sandalerne klar, når du stiger ud på din feriedestination. Denne app forsyner dig med vejrudsigter fra hele verden, og så er den forresten kåret som den mest brugbare vejr-app af New York Times.  

3 apps til ParisMy Little Paris
En charmerende lille app, der med ”L’idée du jour” – dagens idé – kommer med gode tips til, hvad du skal få tiden til at gå med i Paris. Og vi snakker ikke de obligatoriske museumsbesøg, næh nej, men forslag til små hemmelige spisesteder, guides til hvordan du opfører dig som en rigtig pariser, og idéer til, hvad du bør læse i skyggen af træerne i Les Tuileries. 

NB! "My Little Paris" er fransksproget.Paris Pastry Shops
Dessertkokken og kogebogsforfatteren David Labovitz har skabt denne lille app, der guider dig til mere end 300 bagerier, konditorier, is- og slikbutikker i byernes by. App’en har offline kort, så du kan finde frem til lækkerierne, også selv om du ikke har internetforbindelse, og så er der desuden en ordbog, der kan oversætte de mest gængse kage- og bagetermer.

Læs også: 5 sunde tips til Paris 

 

bioGuide Paris
Er du til økologi og biodynamiske råvarer? Denne app guider dig til de bedste butikker og markeder i Paris, der har specialiseret sig i lige præcis dét. Franskmændene kan et og andet med lækre markeder med alskens grøntsager og syltede ting på glas.

NB! "bioGuide Paris" er fransksproget.

3 apps til LondonLondon’s Best Coffee
Med denne app på din mobiltelefon er du aldrig langt fra en god kop kaffe. Både The Sunday Times og Vogue har anbefalet den. Og mere er der faktisk ikke at sige om det!London Cycle
London kan opleves på mange måder: Til fods, fra en af de klassiske røde dobbeltdækkerbusser – eller hvad med fra en cykel? Denne app giver dig en oversigt over alle cykelstationer i London, hvor du kan leje cykler, og fortæller dig oven i købet, hvor mange ledige cykler, der er. Og så anbefaler den selvfølgelig også byens bedste cykelruter.

Læs også: Shop vintage i LondonLondon ZOO
Denne lille guide er perfekt til en dag i Londons zoologiske have. Her er både et kort over haven, en oversigt over de daglige events, et lille opslagsværk med fakta om dyrene og så en “friend finder”, der hjælper dig med at lokalisere dine venner, hvis I bliver væk fra hinanden.

3 apps til RomRome Top100
En klassisk guide, der deler information om de 100 vigtigste ”must see”, ”must eat” og ”must do” i Rom. Her er både kort over byen og adresser og telefonnumre på restauranter, caféer og museer.  Vatican Museums Tour
En ferie i Rom bør indeholde et besøg på Vatikanets museum. De fleste kommer her for at se det Sixtinske kapel med Michelangelos berømte udsmykninger, men der er meget mere at opleve i de smukke gamle bygninger, der udgør museet. Denne app fortæller dig alt, hvad du behøver at vide. Og husk høretelefoner – der følger nemlig også en audioguide med.

Læs også: Her finder du Roms skjulte pastaskatte LUXE Rome
− Verdens cooleste guidebøger, har The Times kaldt guideserien, "LUXE". Nu findes de cool bøger også som app til din telefon. "LUXE" anbefaler dig kun det bedste inden for mad, drikke, shopping og wellness. De bedste tip og tricks til ferien får man af de lokale, og det er da også derfor, at det kun er ægte romere, der har bidraget med insiderinfo til denne app.   

3 apps til BerlinZitty
Med denne app kan du holde dig opdateret på alt, hvad der foregår i den tyske hovedstad. Magasinet Zitty har pakket anmeldelser af restauranter, film og musik sammen i det praktiske app-format, så du altid har information om byens mange kulturtilbud ved hånden.

NB! "Zitty" er tysksproget.Berlin Inspires
Berlin Inspires opdateres hver sæson med masser af nyt redaktionelt indhold om en af Europas største kulturbyer. Lige nu kan du for eksempel finde en guide til byens bedste haver, terasser og strandbarer, hvor du snart kan nyde sommeren. Selvfølgelig er der også de traditionellet anbefalinger af caféer, restauranter, barer og hoteller.

Læs også: Tips til storbyshoppingFree WiFi Berlin
Har du prøvet at stå et sted i udlandet helt uden internetforbindelse, når du allermest havde brug for det? Denne app finder du hurtigt og nemt frem til det nærmeste gratis WiFi – og ja, den virker (selvfølgelig) uden netforbindelse.

3 apps til AmsterdamWallpaper* City Guide
De små lækre Wallpaper* City Guides findes selvfølgelig også som app. Magasinet Wallpaper*s rejseeksperter har samlet cremen af cremen indenfor restauranter, caféer, barer, natklubber og hoteller. Og så følger dig også en kompakt guide med til, hvad du skal bruge 24 timer i Amsterdam til, hvis du ikke har mere end et døgn til rådighed.Dutch Hits!
− When in Rome, do as the romans do, lyder et gammelt ordsprog. Og når du er i Holland, ja så skal du selvfølgelig gøre som hollænderne. App’en ”Dutch Hits!” fortæller dig, hvilken musik, der er populær i landet med de mange træsko og tulipaner netop nu, og det da selvfølgelig nødvendigt at være opdateret på, hvad hollænderne lytter til, når du lægger et visit forbi deres hovedstad.

Læs også: Cool favoritter i AmsterdamAmsterdam City Audio Guide
Tag høretelefonerne på og lad dig guide rundt i byen af en lokal, der kan fortælle dig alt, hvad der er nødvendigt at vide om den hollandske hovedstad. Det er lige hvad denne audioguide giver dig. Alt du skal gøre er at koncentrere dig om at lytte, mens du vandrer gennem byen, langs kanaler og over broer.