Sommer bøger 2015
SPONSORERET indhold

8 bøger, der kun gør ferien bedre

Undgå at spilde tiden - her er bøgerne, du skal læse i sommerferien.

Af: Lucia Odoom Foto: Presse
30. jun. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Sommeren nærmer sig. Om det betyder ophold i regnomsluttet sommerhus, panisk booking af en afbudsrejse eller den helt store flugt til bountystrande og azurblå bølger, så er sommerferien lig med én ting: tid til læsning!

Men hvad er det lige, du skal bruge dine dyrt opsparede litterære minutter på? Vi har samlet en stak af otte perler, du roligt kan bruge din tid på uden trang til at kræve refundering. Bliv klogere på is, akavede situationer eller rockstjerner. Der er frit valg.

'Chloë Sevigny' af Chloë Sevigny
Chloë Sevigny kom for alvor på alles læber, da hun medvirkede i den kulte film 'Kids' fra 1995 og efterfølgende filmen 'Boys don't Cry ' fra 2000. I modsætning til mange andre skuespillere gik hun ikke til en casting for at få rollen, hun var en del af New Yorks klubscene og blev muse for et hav af bands, filmfolk, kunstnere og modebrands som Opening Ceremony. Læs historien om Sevignys vej fra cool skaterpige til prisvindende skuespiller.


'Nielsine' af Ina Munch Christensen
Omslaget til Ina Munch Christens debutroman 'Nielsine' forestiller to topløse og tilsyneladende bekymringsfrie piger, men inde i bogen er hovedpersonerne knap så bekymringsfrie, for Nielsine skildrer, hvad det vil sige at være ung og ikke helt passe ind i den verden, der omgiver en. Hovedpersonen kæmper med sin seksualitet og mangel på samme. Men personerne i bogen er i verden på deres helt egne særlige måde, og det er en fornøjelse at være i selskab med den form for akavethed.


'Girl in a band' af Kim Gordon
Hvis du er fan af Patti Smiths anmelderroste bog 'Just Kids', så er Kim Gordons selvbiografi en god pendant. Som sangerinde og bassist i det legendariske band Sonic Youth har Gordon oplevet lidt af hvert. Den seneste begivenhed i hendes liv er skilsmissen fra Thurston Moore, som er frontmand i Sonic Youth. De mødte hinanden i 80'ernes kunstneriske New York og formåede i tre årtier at sætte dagsordnen for lyden af alternativ rockmusik og artrock.

LÆS OGSÅ: Sunday: De største flasker, de dyreste stiletter, den lækreste krop

'Lejlighedssange' af Stine Pilgaard
Stine Pilgaards 'Lejlighedssange' er en dejlig, hjertelig roman om voksenlivet for en ung kvinde, som arbejder som horoskopskribent og skriver lejlighedssange for sine naboer. Hendes beskrivelser, iagttagelser og sprog er som altid herligt og genkendeligt, og du er i særdeles godt selskab med lige netop denne roman, der egentligt bare handler om at blive voksen og give trivialiteterne, der hører med til den der voksenfase og en hel masse kulør. Læs et uddrag af romanen her


'Udgående fartøj' af Ursula Andkjær Olsen
Det er en fantastisk tid for dansk poesi, og det er Ursula Andkjær Olsens nye digtsamling 'udgående Fartøj' et godt eksempel på. Den er en hardcore digtsamling om at insistere på sin plads i verden, om at være mere rå end de andre og komme tromlende med sine knytnæver. Rytmen i digtsamling er inspirerende og pågående, intens og nærværende. Man får lyst til at få denne bog som sin egen skriftlige talsperson. Der er ingen skam, kun hårhændet fierceness. God appetit.


'Min far er en tiger' af Sara Roepstorff
Vi har brug for flere bøger om sorg, om det urummelige, om det uundgåelige i livet. Og Sara Roepstorffs 'Min far er en tiger' er en af den slags bøger, der absorberer en families sorg, da faderen rammes af leukæmi. Bogen skildrer faderens sygdomsforløb, og hvordan familien forholder sig til livet med døden.


'Lykken er is' af Anne Moltke Hansen og Maja Ambeck Vase
Hvis du vil have inspiration til lækre hjemmelavede is, så er denne her bog alletiders mulighed for at eksperimentere med is i løbet af din sommer. De to bloggere Anne Moltke Hansen og Maja Ambeck Vase, bedre kendt som Anne og Maja au chocolat, står også bag bogen 'Lykken er chokolade' og deres kærlighed til søde sager har nu resulteret i denne sommervenlige bog om is.


'Spejlkamel' af Daniel Dalgaard.
Daniel Dalgaards digtsamling er morsom på sin egen underspillede og ærligt usikre måde. Man får lidt lyst til at tage den med sig, hver gang man selv befinder sig i en akavet situation. Han iagttager karaktertræk ved sig selv, som de færreste nok vil være ved, men som de fleste nok egentligt kan genkende.

LÆS OGSÅ: 9 dårlige vaner, der gør dig til et bedre menneske

LÆS OGSÅ: Christiane: Beyoncé er altid en god idé

LÆS OGSÅ: 15 lækre mænd, du bør følge på instagram