Nytårsforsæt
SPONSORERET indhold

"Jeg skal øve mig i at være i nu'et og nyde, hvor vildt heldig jeg er"

Et nyt årstal banker på døren, og det er tid til, at vi lover os selv en masse glimrende ting, som muligvis ikke bliver til noget i det nye år. For, let's face it, de fleste af os er uforbederlige. Vi synes dog alligevel at traditionen med nytårsforsæt hører sig til, og derfor bedt otte afdekulturpersonligheder, som har markeret sig i 2014, om at komme med fem velmenende, sjove eller alvorlige nytårsforsæt, som du kan lade dig inspirere af.

Foto: Tumblr
29. dec. 2014 | Livsstil | Eurowoman

Sisse Sejr – Nørgaard: Radioproducer, DR3-vært og befriende ærlig om at blive gravid ved et tilfælde.

Foto: Rasmus Weng Karlsen

1.
 Jeg skal øve mig i at være i nu'et og nyde, hvor vildt heldig jeg er.

2. Min krop ligner et efterskælv efter graviditeten, det' i år jeg skal finde den der personlige træner, som ordner mig.

3. Jeg skal blive bedre til at slappe af uden barn. Det' pt bare mere betryggende, hvis jeg kan se pissemyren.

4. Jeg har det stramt med forbud, og vil gerne blive bedre. Men hvis nogen - mig selv inklusiv - siger, at jeg ikke må noget, så MÅ og fucking SKAL jeg det bare. Derfor:

5. Jeg vil ikke stoppe helt med at festryge på hverdage, men bør holde niveauet af cigaretter nede på et festligt weekendniveau eller mindre. Jeg er for fanden en mor nu. Går ikke.

Emma Holten: Redaktør på onlinemagasinet Friktion, læser litteraturvidenskab og så er hun en skarp debattør  og ret så modig.

Foto: Cecilie Bødker

1. Podcasts: Jeg er den sidste i verden til at komme igang med at høre podcasts, men i 2015 sker det. Jeg vil specielt gå efter dem, hvor mennesker, der normalt ikke kommer til orde i mainstreammedier får en stemme.

2. iPhonepause: Prøve at ikke gå på Facebook for sent om aftenen. Ikke for at "leve i nuet" og alt det junk, men simpelthen fordi så meget af mit frivillige arbejde foregår der. Når en overspringshandling bliver til tekstredigering skal man gå i seng.

3. Sundhed og den slags: Jeg skal passe lidt bedre på min skolioseplagede ryg. Jeg skal nok også drikke lidt mindre dårlig hvidvin til receptioner på hverdage. Have rugbrød i mit hjem. Bare i det hele taget tage mig godt af mig selv og elske mig selv og være stolt af mig selv og sådan noget.

4. Lade vær med at læse kommentarspor på Politiken, Information, JP m.m. der handler om ligestilling, racisme eller social ulighed. Jævnfør ovenstående med at tage sig godt af sig selv. Det inkluderer et sundt blodtryk og livsglæde.

5. Støvsugning/generel støvbekæmpelse: Når ens kæreste glider en finger henover ens bord og kigger en dybt i øjnene, ved man hvad klokken er slået.

Caspar Eric: Forfatter og wi-fi poet udkom i år 2014 med debutdigtsamlingen "7/11".

Foto: Viktoria Wendel Skousen

1
. Jeg skal være en bedre storebror.

2. Jeg skal ikke at forsøge at blive lykkelig.

3. Jeg skal spise mindre syrligt slik.

4. Jeg skal få en dum tatovering.

5. Jeg skal læse på sporet af den tabte tid og min kamp mest fordi de er lange.


Ayse Dudu Tepe  radiovært,  dokumentarist på Radio24Syv og en af årets mest bramfri radiopersonligheder

Foto af: Jens Astrup  
 

Mit barn, også kendt som ”barnet ”, ved ikke  hvad nytårsforsæt er, men hun ved, hvad hun ønsker sig af mig i 2015:


1. Også i 2015 skal du holde dig i live. Men du ryger. ”Du skal holde med at ryge, mor, du får ondt i lungerne”, fortæller barnet mig.

 

2. Du skal lytte mere til hende i 2015. Barnet. Lyt til alle de svar hun giver dig, uden du har stillet spørgsmål. ”Bare fordi jeg er din datter, behøver du ikke hele tiden at tænke på mig, mor”.

 

3. Og du skal fortsætte med at elske hende. Men højere. Mere. ”Det sker så sjældent, mor, at du forelsker dig. Du skal fortælle ham det”.

 

4. Du skal holde dine løfter. I giver hånd på det. Barnet og dig. ”Jeg håber, at du lærer det en dag. Du skylder mig stadig en tur på Fisketorvet, mor”.

 

5. Og du skal ikke føle skyld, når du ikke har et udestående. Men alting har en pris, og det fås ikke billigere.

 Ditte Giese: Kulturjournalist hos Politiken og debattør og skriver på ærlig og underholdende vis om alt fra køn, kærlighed og seksualitet, til afhængighed af sociale medier.
 Foto: Rune Foto af: Pedersen

1. Være mindre online. Lider af galopperende fear of missing out (FOMO) og har det sidste år måtte erkende, at det har taget lidt overhånd med de sociale medier. Så mere virkelighed, mindre internet i 2015.


2
. Mere yoga. Fordi det gør mig til et bedre menneske.


3
. Finde en mand der BÅDE er til bryster og røv - efter i pose og sæk-modellen.


4
. Tjene flere penge. Fordi jeg arbejder alt for meget gratis for alle mulige folk og organisationer, og det må altså til at slutte nu. Show me the money!


5.
 Introducere mit barn ordentligt for hiphop og basket – to af mit livs store kærligheder.


Mads Axelsen: Yderst velklædt musikjournalist og radiovært på P3’s Det Elektriske Barometer og P6 Beat.


1. Jeg vil gerne blive bedre til at høre albums fra start til slut. Igennem mit arbejde har de sidste tre år mere eller mindre gået med hardcore single-lytning. Jeg vil gerne blive bedre til at koble alt fra, og bare sætte en vinyl på pladespilleren, og lytte til den fra start til slut.

 

2. Jeg vil rejse. Mindst tre gange. Gerne til Paris, Hawaii og San Francisco.

 

3. Læse. Alt slags læsning vil jeg prøve at blive bedre til. Min veninde Maria Gerhardt udsendte i år sin debutroman "Der  Bor Hollywoodstjerner På Vejen", og den har virkelig givet mig blod på tanden for at læse meget, meget mere i det nye år. - Lone Hørslevs "Dyrets År" er den næste.

 

4. Jeg SKAL blive bedre til at besøge mine forældre. Både for min og deres skyld. De bor i nordvestjylland, helt tæt op af Vesterhavet, og der sker bare noget helt særligt ved en når man kommer derop og mærker den friske luft

 

5. Løb mere og drik mindre. Grin mere og få ondt i maven senere. Ryd op og smid ud - både i venner og i bekendte. Kig fremad i stedet for tilbage, og lad være med at spænde ben for dig selv. Bliv bedre til det du er god til, og lad være med at prøve at kunne alt.

Ayan Mouhoumed : Chefredaktør for onlinemagasinet Ethniga Magazine. Hun gør en stor indsats for at vise, at danske kvinder kommer i alle farver.


1. Den obligatoriske "jeg skal tabe mig 5 kilo" kur, som jeg altid hiver op af tasken.

 

2. Jeg skal huske at opleve noget nyt, som jeg aldrig har prøvet før.

 

3. Jeg er ikke god til at passe på mig selv, og kunne aldrig drømme om at få en ansigtsbehandling eller massage, fordi jeg er en smule nærig. Det stopper NU!

 

4. Jeg skal forsat have mine øjne på målstregen, og ikke lad mig distrahere af unødvendige ting.

 

5. Jeg skal være bedre til at gennemskue mennesker i det nye år, og ikke lade snedige mennesker ind 


Sara Samucha: Driver butikken Lula – 2nd hand luxury. Og så er hun b-menneske og blogger på Eurowoman.dk. 


1. Klicheen over dem alle, men ikke desto mindre sand, mere nærvær og fuld fokus, når jeg tilbringer tid med mine nærmeste. 

2
. Mere ro, mindre dårlig samvittighed over alle de ting jeg aldrig får nået. Denne bør iøvrigt sættes igang fra dags dato.

3
.  Flere gå og løbe- ture i det fri. Godt for sjælen og sundt for kroppen.

4.
Realistisk forventningsafstemning, så jeg ikke bliver skuffet og banker mig selv i hovedet fordi jeg jeg ( heller ikke ) vandt Nobelprisen i år.

5
. Genfinde eller genopdage værdierne i de små glæder; alt fra en blå himmel, farverne på bladene, eller nyt sengetøj. Jeg tror at det er den eneste måde hvorpå man bliver noget nær lykkelig. Det der med at forkøbe sig i kluns duer ikke - tro mig jeg har prøvet.


LÆS OGSÅ: Her er de 5 bedste øvelser, der giver flad mave

LÆS OGSÅ: Deltag i fit livings nytårsbootcamp og vind en yogarejse

LÆS OGSÅ: Kan man tabe 5 kilo på 4 dage?