“Aldrig har det været så chikt at gå i genbrugsbutikker”
SPONSORERET indhold

“Aldrig har det været så chikt at gå i genbrugsbutikker”

Man kan blive lidt bange, når man interviewer Lotte Freddie. For hun kan finde på at skrive et læserbrev, hvis man ikke skriver korrekt dansk.Vi spiste morgenmad med den stribe-og Paris-elskende modejournalistpå Nimb i Tivoli.

Foto: Andreas Houmann
17. mar. 2016 | Livsstil | Eurowoman

Er du den friske type om morgenen?
"Nej, men det har jeg været nødt til at blive, for jeg vågner tidligere og tidligere. Det er ikke spor morsomt. Ritualet er, at jeg tager to stykker ristet rugbrød med ost og hjemmelavet mirabellemarmelade, kaffen og Berlingeren, og så går jeg i seng igen. Avisen er meget vigtig. Jeg vil holde mig ajour med, hvad der foregår, og så skal jeg altid lave krydsogtværsen. Det holder hjernen i sving. Jeg bliver ved og ved og ved, indtil jeg har løst den."

LÆS OGSÅ: Modeverdens skarpe pen runder 90 år

Du er meget optaget af det skrevne ord?
"Det irriterer mig, at journalister ikke kan se forskel på nutid og flertal og 'hans' og 'sin'. Og at de bruger 'ved' i stedet for 'hos' og 'på'. De må selv om det i Jylland, men de må altså ikke skrive det forkert i aviserne, for så misligholder de det danske sprog. Hvis der er noget andet, jeg bliver meget opbragt over, skriver jeg læserbreve."

Ved siden af læserbrevene skriver du også om mode. Hvorfor bliver mode ved med at være interessant?
"Tøjet afspejler det liv, vi lever, og den tidsalder, vi er en del af. Mode er historie, og mode er fremtiden. Designerne får hele tiden nye ideer, som peger mod nye tider."

Hvad er det bedste ved moden lige nu?
"At du kan gøre lige, hvad du vil. Du behøver ikke følge noget slavisk som i gamle dage, hvor du var fuldstændig yt, hvis du ikke fulgte kjolelængden eller skulderbredden. Men ellers er al mode jo en gentagelse, bortset fra vintage. Aldrig nogensinde før i verdenshistorien har det været chikt at gå i genbrugsbutikker, så ville man hellere dø. Nu er det supersmart at finde en ældgammel kniplingsnatkjole og sætte den sammen med bikerstøvler. Det er sjovt."

Hvor i verden er det bedste sted at spise morgenmad?
"Åååhhh, Hotel Madison i Paris. Det er ikke så meget pga. morgenmaden, men fordi det er verdens bedste hotel og ligger lige der, hvor alting er så dejligt i Paris. Når du kigger ud ad vinduet, kan du se Eiffeltårnet til venstre, Café de Flore og Les Deux Magots ligger lige nedenfor, Paris' ældste kirke, Saint-Germain, overfor, og yndlingsgaden Rue de Buci lige om hjørnet."

LÆS OGSÅ: X Factor-dommer: "Jeg kunne spise bolognese til morgenmad, hvis det skulle være"

LÆS OGSÅ: Da OL-løberen Suzy blev til luksusescorten Kelly

LÆS OGSÅ: Tove Ditlevsen: "Jeg er et usselt menneske. Et elendigt menneske. Et helt igennem fordærvet menneske"