Vibeke Dorphs brevkasse
SPONSORERET indhold

Min mand er jaloux på min hobby

I de sidste 20 år har jeg haft min egen hest, og jeg elsker det. Det er min helt store interesse, men min mand hader min sport. Han mener, at hesten fylder for meget i mit liv, og han skælder mig ud, hvis jeg kommer for sent hjem, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
21. jul. 2022 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om hobby, der volder problemer

Mit hjerte har gennem hele livet banket for heste, ridning og samværet omkring den sport. Det er her, jeg lever og føler, at jeg er god til noget, og det giver mig styrke og energi. Jeg elsker det, og i de sidste 20 år har jeg haft egen hest.

Dilemmaet er nu, at min mand hader min sport. Vi har været sammen i snart 30 år og har voksne børn og børnebørn. Vi har det ellers fantastisk sammen, vi er aldrig uvenner, vi kan lide de samme ting og oplevelser, men har også været gode til at lave ting hver for sig.

LÆS OGSÅ: Min kæreste bliver udnyttet af sine voksne børn

Min mand mener nu, at hesten fylder for meget i mit liv. Han sidder nærmest på nåle og venter på, at jeg kommer hjem. Kommer jeg senere, end jeg havde bebudet, så skælder han mig ud, også selv om det drejer sig om et enkelt kvarter. Han kan være sur i flere dage over det, og jeg kan hverken hugge eller stikke i ham.

Jeg forsøger ihærdigt at passe hestetiden indimellem alt andet. Jeg tager i stalden, mens han er på arbejde, tit ændrer jeg planer i sidste sekund, fordi så er han tidligt hjemme en dag. Men uanset, hvor umage jeg gør mig, er det aldrig helt godt. Det er ikke pengene, det koster, det er tiden, det tager, som han er tosset over. Hvordan løser jeg det her problem, uden at jeg skal opgive min interesse?

Vibeke Dorph råder til at droppe den dårlige samvittighed

Det kunne tyde på, at din mand er jaloux på din hest. For når han kan skruer sig så meget op over, at du kommer et kvarter for sent hjem og endda yderligere straffer dig med op til flere dages pinefuld tavshed, så er der da noget ved den hest, der trigger ham. Er det, fordi han føler, at du hellere vil være hos hesten og det sociale liv, som det medfører, end sammen med ham? Er det fordi, at han selv savner en hobby eller interesse, han kan gå lige så lidenskabeligt op i? Eller er det fordi, han savner noget, som I to gør sammen?

LÆS OGSÅ: Jeg er blevet snydt og løjet overfor

Det kan jeg jo ikke svare på, det kan han kun selv, så det må I få talt om. I stedet for som nu at snige dig til at få lov til at dyrke din hobby og dermed indrette dig efter din mands tyranniske luner, så sæt jer, og find sammen ud af, hvad det her egentlig bunder i. For selvfølgelig skal du have lov til at dyrke din hobby, men det kan jo også være, at din mand savner at lave noget sammen med dig, hvilket vel også er rimeligt.

Drop derfor din dårlige samvittighed, og stop også med at indrette dig efter din mands luner. Få i stedet talt ud, så din mand får sat ord på, hvad hans irritation egentlig bunder i, og få så i øvrigt også lavet en plan for, hvor meget din hest skal have lov til at fylde i jeres fælles liv.

Anbefalet til dig