Min veninde forlod mig ud af det blå

Foto: Getty Images Jeg er en 41-årig mand, som savner min veninde, selv om hun ikke var god for mig, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min veninde forlod mig ud af det blå

Jeg er en 41-årig mand, som under corona begyndte at få følelser for en veninde, som jeg har kendt i syv år. Efter hun havde set et foto på min mobil af en gammel penneveninde, blev hun vred, og nu har hun blokeret mig på alle sociale medier. Jeg er gået helt ned med flaget, fordi jeg savner hende, selv om mine venner siger, at det var godt, jeg kom væk fra hende , hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om veninde, som forsvandt ud af det blå

Jeg er en mand på 41, der har en veninde, som jeg har kendt i små syv år. Under coronaen kom vi til at snakke mere og mere sammen og sås en del. Jeg begyndte her at få følelser for hende, hvilket jeg fortalte hende. Hun var dog ikke klar til et forhold, da hun har været igennem en masse, der har givet hende ar på sjælen og sågar en psykisk diagnose. Alligevel gjorde hun mig til en bedre mand. Jeg begyndte at spise sundere, vi gik en masse ture og fik i det hele taget nye og bedre vaner. 

Fornyelig skete der så det, at hun inviterede mig op hos en veninde. Jeg tog derop, og på et tidspunkt opdagede hun så et foto på min mobil af en gammel penneveninde, som jeg havde for fem år siden. Det reagerede hun først ikke på, men senere på aftenen fandt hun selv nogle fotos frem af nogle mænd, som i sin tid havde gjort hende ondt. Det resulterede i, at hun brød sammen og ville begå selvmord, hvilket vi heldigvis fik forhindret. 

LÆS OGSÅ: Tør jeg stole på min kæreste?

Jeg blev hos hende hele natten, og dagen efter spurgte hun så til fotoet på min telefon. Jeg fortalte, at det bare var en gammel ven, alligevel blev hun rasende og kaldte mig for falsk og for en idiot. Siden da har jeg intet hørt fra hende, og hun har blokeret mig på alle sociale medier. Jeg er gået helt ned med flaget, og jeg har været hos lægen, hvor jeg fik at vide, at jeg var psykisk overbelastet. Alle siger, at det kun er godt, at jeg er kommet væk fra hende, men jeg har det overhovedet ikke sådan, for jeg har det forfærdeligt. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at pleje sårene og finde en anden kvinde

Jeg kan godt forstå, at du lige nu er helt i kulkælderen over bruddet med din veninde, men husk nu på, at al ulykkelig kærlighed går over med tiden. Det håber jeg egentlig også kommer til at ske her, for jeg kan ikke lade være med give dine venner ret i, at det nok er meget godt, at det er slut imellem jer.

Når din veninde går så meget amok over et foto, at hun vil tage livet af sig selv, og når hun vælger at overreagerer, som hun i mine øjne gør det ved at cutte dig uden en egentlig forklaring, så fortæller det mig, at hun er uligevægtig og ude af balance. Endda på et niveau, hvor hun har mere brug for professionel hjælp end en kæreste. 

LÆS OGSÅ: Min eksmand er gået bag om ryggen på mig

Og jo, jeg ved godt, at den slags dramatiske forhold – og kvinder – umiddelbart kan virke dragende, men tro mig, på den lange bane ville du ende med at blive slidt helt og aldeles ned, sådan som du i øvrigt desværre allerede er det. Derfor, medmindre du har lyst til at skulle stå i trættende konflikter til halsen 24/7, så plej dine sår og søg så en mere ligevægtig kvinde, som du kan dele alle dine nye og dejlige interesser sammen med, for det har du fortjent.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Parforhold