Skal han ikke betale for at bo hos mig? Vibeke Dorphs Brevkasse
SPONSORERET indhold

Skal han ikke betale for at bo hos mig?

Jeg er en ældre kvinde, der har en dejlig ven, som har boet hos mig i en hel del år. Han har sit eget job og tjener gode penge. Vi deler en del udgifter, men huslejen betaler jeg alene. Jeg synes, det er rimeligt, at han betaler en form for husleje, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
12. jan. 2022 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om økonomi i parforholdet

Jeg er folkepensionist med eget hus, bil og uden gæld. Jeg har en dejlig ven, som har boet hos mig i en hel del år nu. Han har et fint job og tjener gode penge. Vi deler udgifter til mad og forbrug, mens jeg betaler alt vedrørende mit hus.

Nu vil jeg høre dig, om det ikke er rimeligt, at min ven begynder at betale en form for husleje, når nu han bor hos mig? Hvis du er enig med mig, hvor meget, ville du så synes, var rimeligt?

LÆS OGSÅ: Hvorfor har han forladt mig?

Både han og hans store hund slider jo på tingene, så jeg synes efterhånden, at jeg godt kan tillade mig at bede om en form for husleje fra ham.

Vibeke Dorph råder til at få betalingen igangsat

Selvfølgelig skal din ven betale sin del af udgifterne, når nu han bor hos dig. Nu skriver du ikke, hvad ”forbrug” dækker over, men jeg håber da, at han allerede nu betaler halvdelen af alle udgifter til vand, varme, renovation, el osv. Gør han ikke det, så se at få det sat i søen.

Nu skriver du, at du ikke har nogen gæld i dit hus, men derfor er der jo stadigvæk en hel del udgifter forbundet med at eje en ejendom. Dem skal han naturligvis også betale sin del af – om det lige skal være halvdelen, vil jeg ikke gøre mig klog på, for det er jo stadigvæk dig, der ejer huset og dermed står med den fulde fortjeneste, den dag, det skal sælges, men minimum en fjerdedel ville vel være rimeligt.

LÆS OGSÅ: Min søster bliver udnyttet af sin kæreste

En anden løsning kunne være, at du tilbød din ven, at han kunne købe sig ind og dermed blive medejer af jeres fælles bolig. Det vil dels afstedkomme, at han vil føle sig mere ansvarlig for jeres fælles hjem, men også at han på den lange bane vil føle, at han også får en økonomisk vinding ud af det. Alt det, må I sætte jer ned og få talt ærligt og lige ud af posen om. Folk har ofte svært ved at tale om penge, men får de det ikke gjort, så kommer samme penge til at føle unødvendigt meget i et forhold, så se nu at få det gjort, så du ikke går og føler dig snydt.

Anbefalet til dig