Mine veninder er gået bag om ryggen på mig
SPONSORERET indhold

Mine veninder er gået bag om ryggen på mig

Jeg skal til 30-års, hvor jeg har forsøgt at lave et indslag med mine to gamle skoleveninder, men nu finder jeg ud af, at de har lavet et indslag udenom mig. Jeg føler mig så ekskluderet, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
30. nov. 2020 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om veninder, som er gået bag om ryggen

Jeg skriver til dig, da jeg søger råd om, hvordan jeg håndterer en konflikt, jeg slet ikke kan overskue. Sagen er den, at jeg snart skal til en 30-års fødselsdag hos en veninde. Jeg har derfor for længe siden spurgt to andre fælles bekendte, om vi skal lave et indslag sammen til festen, da vi alle er gamle skoleveninder. Det sagde de ja til, men da de på det tidspunkt havde meget travlt, aftalte vi at gøre det senere. Jeg har senere hen set den ene veninde og her talt idéer, og vi aftalte, at vi alle tre snart måtte finde en dag. Hun sagde også, at den anden veninde havde nogle idéer, og det, synes jeg, lød fint. 

Jeg har efterfølgende rykket dem, men uden at få svar fra nogen af dem, indtil jeg så i går fik en besked om, at de to havde lavet et indslag sammen. De skrev også, at de ikke orkede at lave flere indslag og derfor håbede på, at jeg selv kunne finde på noget. Da jeg spurgte om, hvorfor jeg ikke var inddraget, svarede den ene, at hun havde valgt at prioritere sin tid anderledes, mens den anden slet ikke svarede. 

LÆS OGSÅ: Jeg har fået nok af min grænseoverskridende veninde

Jeg blev helt slået ud, og mit dilemma er nu, at jeg er frygtelig bange for at gå til fødselsdagen, fordi jeg frygter at blive ked af det og komme til at lave en scene, når jeg ser dem – jeg er nemlig nok lidt overfølsom. Jeg føler mig dog ekskluderet og forstår ikke, hvorfor de ikke bare meldte klart ud. Har du nogle råd til, hvordan jeg kommer igennem aftenen uden, at jeg går helt ned?

Vibeke Dorph råder til at konfrontere veninder

Jeg behøver såmænd ikke selv at være overfølsom for at ryge helt op i det røde felt på dine vegne, for ærlig talt så synes jeg, at dine to veninder har opført sig usædvanligt tarveligt. For det er skrækkeligt at føle sig valgt fra, især da når man ikke ved, hvorfor man er blevet det. Det vækker mindreværd i én, og du begynder således sikkert at spørge dig selv om, hvad der nu er galt med dig, fordi du aldrig har fået en ordentlig forklaring fra dem.

LÆS OGSÅ: Min kærestes veninde er uforskammet

Nu spørger du så, hvordan du kan sørge for, at dine følelser ikke løber af med dig til festen. Personligt ville jeg overveje at sende de to veninder en ganske kort og diplomatisk mail, hvor du lige skitserer, hvor ked af det det her forløb har gjort dig, og at du undrer dig over, hvorfor du skulle fortjene at blive behandlet sådan. Gør det helt kort og slut af med at skrive, at I alle tre er voksne mennesker, og at du derfor forventer, at I opfører jer derefter til festen, hvor du i øvrigt glæder dig til at se dem. Så har du fået luft på en værdig måde og behøver ikke gå og ruge på det hele aftenen.

Dernæst gør jeg ofte selv det, når jeg befinder mig i en lignende presset situation, at jeg sørger for at have noget andet, jeg kan se frem til. Jeg kan f.eks. godt finde på at fortælle en veninde, at jeg skal til dit eller dat, og at det er svært, og om vi måske kan vende det sammen bagefter. Jeg kan også sørge for, at jeg har en hyggelig middagsaftale eller andet, jeg kan glæde mig til. Prøv kort sagt at find noget, du ser frem til og som rækker udover festen. Under alle omstændigheder, så er det ikke dig, den er gal med her, det er dine to veninder. Så lad være med at giv dem lov til at ødelægge mere for dig, end de allerede har gjort. Rank i stedet ryggen, tag din flotteste kjole på og så af sted med dig.

Anbefalet til dig